avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este legal ca un functionar public trecut de varsta de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii?
Cel mai recent răspuns: E_lena , utilizator 11:13, 23 August 2018
am revenit cu informatiile, persoana in cauza este nascuta in anul 1955, femeie, incadrata ca functionar public si are vechime peste 15 ani in campul de munca, este legal sa lucreze inca?
art.98 din Legea 188/1999
(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
....
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
...

Asadar, daca este inca functionar public nu mai are cum sa-si continue activitatea, intrucat raportul de serviciu a incetat de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Sesizati ANFP-ul.
zzzionut a scris:
am revenit cu informatiile, persoana in cauza este nascuta in anul 1955, femeie, incadrata ca functionar public si are vechime peste 15 ani in campul de munca, este legal sa lucreze inca?

Vârsta standard de pensionare diferă şi în funcţie de luna naşterii, nu doar de anul naşterii. Femeile născute în perioada ianuarie 1955 - decembrie 1955 au împlinit vârstele de pensionare în perioada ianuarie 2015 - martie 2016.

Indiferent de luna naşterii, persoana în cauză nu mai avea cum să îşi continue activitatea ca funcţionar public. Prin urmare, ceea ce se întâmplă în primăria respectivă nu are nimic în comun cu legalitatea.

Ne puteti da temeiul legal? Astfel, comisia de concurs va putea respinge eventualele dosare depuse pentru ocuparea unui post vacant functie publica, avand in vedere ca nu poti refuza primirea dosarului atata timp cat indeplineste conditiile generale si specifice. Ca speta, un pensionar MAPN poate ocupa prin concurs un post de functie publica executie? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
E_lena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Menţinere contract muncă după vîrsta de pensionare comanescug comanescug Bună ziua, Vă rog să-mi răspundeţi la o întrebare: pe data de 20.08.1955 împlinesc vîtsta de pensionare, menţionez că am lucrat din ... (vezi toată discuția)
Încetare cim în vederea pensionării și menținerea în activitate daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca] (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept: a) ....; b) ... (vezi toată discuția)