avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume de familie.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume de familie.

Situația:

* persoană adultă
* părinții divorțați, păstrat numele tatălui
* mama recăsătorită, numele de familie compus din numele de domnișoară și cel al soțului
* soțul decedat, mama păstrează în continuare numele compus

Am dreptul de a lua numele mamei?(nu am fost adoptată de către defunct)

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:22, 5 Iulie 2016
Da. Motivati ca vreti sa aveti numele comun cu cel al mamei dvs. Personal consider ca este un motiv intemeiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la nume AlexandruIonut AlexandruIonut Buna ziua . SItuatia mea este urmatoarea: Pe cand aveam 3-4 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei , apoi cand aveam aproximativ 3 ani ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire copil adoptat nicolaeianculescu nicolaeianculescu Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele de familie purtat anterior căsătoriei.căsătorită în 1988. preluat nume de familie al soțului. ... Adriana% Adriana% Căsătorită în 1988. Preluat nume de familie al soțului. Divorțat în 1997. Păstrat nume dobândit prin căsătoria desfăcută pentru ca aveam atunci ... (vezi toată discuția)