buna ziua! in data de 01 08 2014 am intrat cu un camion in zona de actiune a indicatorului de 7,5 tone interzis.... avand santierul in acea zona si mentionez ca nu am avut autorizatie de circulatie zona b in bucuresti... am fost amendat de catre politie cu amenda de 3000 ron....pe care firma a tot promis ca mi.o plateste ....nu mi,a platit.o nici azi..momentan nu mai lucrez la ei....ce pot face ca ei sa.mi plateasca amenda? mentionez ca pe procesul verbal, la mentiune politistul a notat ca sunt obligat de firma sa intru pe acel sector de drum. pe care am semnat.o...va multumesc !
Ce articol din OUG 195 a fost inscris in procesul verbal de contraventie?
Amenda a fost data "pe persoana fizica" vorba cuiva celebru?
In mod normal sanctiunea ar fi trebuit data pe persoana juridica.
Art. 105. – Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane juridice:
22. dispunerea efectuarii transportului de marfuri si produse periculoase sau a vehiculelor cu masa si/sau gabaritul depasit fara autorizatie speciala emisa in conditiile legii ori pe alte trasee decat cele stabilite de autoritatea competenta;
Daca veti fi executat pentru plata amenzii trebuie sa faceti contestatie la executare.
da , amenda a fost data pe numele meu ,pe pers fizica...
articolul nu il stiu din pacate , ca procesul verbal i la.m dat sefului meu direct.. adica sefului de coloana auto. chipurile ca o duce la firma si o plateste.
am primit doar ...decizie de impunere/ instiintare de plata... de la taxe si impozite
Procesul verbal trebuia contestat in termen de 15 zile de la comunicare, acum este tardiv sa mai initiati o actiune in instanta.
Dupa modificarea Codului fiscal nu veti mai putea sa platiti impozitul la casa daca nu platiti in primul rand amenda.
Notificati in scris fostul angajator (mentionati art. 253 din Codul muncii) cu privire la obligatia de a achita amenda respectiva altfel ii veti da in judecata pentru prejudiciul cauzat (nu veti avea alta varianta).
Ii trimiteti o adresa prin posta cu confirmare de primire si pastrati o copie a adresei si a confirmarea primirii adresei de catre angajator pentru a le prezenta drept probe in cazul in care ajungeti in instanta.
Art. 253-Codul muncii
(1) Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
(2) În cazul în care angajatorul refuză să îl despăgubească pe salariat, acesta se poate adresa cu plângere instanţelor judecătoreşti competente.
(3) Angajatorul care a plătit despăgubirea îşi va recupera suma aferentă de la salariatul vinovat de producerea pagubei, în condiţiile art. 254 şi următoarele.
Puteti solicita la directia de taxe si impozite o copie a procesului verbal pe motiv ca nu mai aveti procesul verbal.
Atentie, dreptul de a solicita angajatorului despagubirea se prescrie in termen de 3 ani, prin urmare este recomndat sa il notificati cat mai urgent pe fostul angajator sa achite amenda respectiva.
Desi firma ar putea raspunde, avand in vedere faptul ca ati nerespectat dispozitiile legale din materia contraventionala raspunderea juridica v-ar apartine.
Daca nu a existat contrangere efectiva care sa se poata dovedi e foarte complicata situatia in ceea ce va priveste.
Daca firma va zicea sa mergeti pe autostrada pe contrasens ati fi mers?
Conducatorii auto trebuie sa respecte regulile de circulatie rutiera si daca amenda este pe numele dvs. trebuia sa contestati procesul verbal de contraventie in termenul legal.
Martor p-v
alin2106
O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si ... (vezi toată discuția)