avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna seara,

Am depus o cerere pentru credit de nevoi personale insa banca mi-a refuzat. Este posibil ca angajatorul sa nu imi fii inregistrat contractul in Revisal? Pe 18 iulie fac 4 luni. Primele 3 luni au fost pe perioada determinata. Plus in august as dori concediu insa angajatorul mi-a zis ca nu se poate fiindca nu am 6 luni. Eu stiu ca la 3 luni ai dreptul la 6 zile de concediu iar in august voi avea 5 luni de la angajare deci care ar fi problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 6 Iulie 2016
Este posibil ca angajatorul sa nu va fi inregistrat contractul.
Care este motivul pentru care vi s-a refuzat creditul?

In ceea ce priveste concediul de odihna nu cunosc exact cum se ofera sau care este termenul in care vi-l puteti lua pe primul. Cel mai bine sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu angajatorul pentru a va obtine concediul.
Nu are nicio legatura neinregistrarea c.i.m. cu acordarea creditului ...probabil ca nu s-au depus declaratiile D112 , iar banca nu a putut verifica la ANAF veniturile declarate.

Codul Muncii nu prevede perioada dupa care se poate beneficia de concediul de odihna. Se poate lua concediu de odihna, imediat dupa angajare , insa trebuie sa stiti ca CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat.
Multumesc pt informatii.
Maine ii voi cere o copie din Revisal. In caz ca nu sunt inregistrata il pot da in judecata?
Il puteti actiona in instanta, dar si sa faceti sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna bYd bYd Dupa cate luni de la angajare poti beneficia de concediul de odihna dupa noul cod al muncii ? (vezi toată discuția)
Mi se refuza concediul de odihna pe 2008 Monik007 Monik007 Buna ziua! Am si eu o problema...sunt angajata din februarie 2008 (primul an de munca), initial pe jumatate de norma. Din luna august am trecut pe norma ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neplatit laszlo.peter laszlo.peter Buna, Ma aflu in situatia urmatoare: Lucrez la o firma la care desenez planuri de apartamente pe PC. Sunt platit doar la plan, deci cate planuri fac atati ... (vezi toată discuția)