avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical vs concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical vs concediu de odihna

Buna ziua!

Am o nelamurire cu privire la urmatorul lucru: este scris undeva in legislatie la cate zile de concediu medical se scad zile din concediul de odihna?(de ex am o angajata care din 2006 e tot in concediu medical, cate zile scad din cele de odihna? daca exista asa ceva si care e temeiul legal?)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 18 August 2009
Din cate cunosc eu, concediul medical este total diferit de concediul de odihna.
Deci nu se pot cumula.Ele se acorda separat si nu se substituie unul cu celalalt.
1. Din Codul muncii:
Art.140 (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
2. Daca intr-un an de zile a fost tot anul in medical nu mai beneficiaza de nici o zi de CO. Daca a lucrat 6 luni beneficiaza de jumatate din numarul de zile de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi la concediu de odihna emilyana emilyana Buna. Am o nelamurire. Sunt insarcinata si din luna mai sunt in concediu medical pentru risc de avort. In acest caz, de cate zile de concediu de odihna am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristinasergiu cristinasergiu buna ziua,este adevarat ca in cazul in care ai avut concediu medical ti se diminueaza concediul de odihna? Concret daca ai avut 10 zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)