avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala (ANAF vs Primarie)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala (ANAF vs Primarie)

Buna seara,

Am vrut sa achizitionez o masina prin programul RABLA si cei de reprezentanta mi-au cerut acest Certificat de atestare fiscala. Am obtinut de la ANAF certificatul prin care scrie ca nu am datorii. Dupa cateva zile cei de la reprezentanta mi-au spus ca trebuia sa iau acel certificat de la primarie. Am intrat pe saitul de mai jos unde am verificat prin CNP-ul meu daca am datorii...si nu am.

[ link extern ]

Care este diferenta dintre un Certificat de atestare fiscala emis de ANAF si Certificat de atestare fiscala emis de Primarie ?

Nu ar trebui sa fie la fel?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
Sergynyo89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:49, 6 Iulie 2016
ANAF administreaza impozitele si taxele la nivel central care se vireaza la Bugetul de Stat iar primariile administreaza impozitele si taxele locale. Fiecare emite un certificat referitor la ce administreaza.
Primăria gestionează impozitele și taxele pe care le datorați bugetului local pentru bunurile pe care le aveți în proprietate (casă, teren, mașină, etc.), precum și amenzile pe care le primiți, ca persoană fizică, de la diferite autorități.
ANAF gestionează impozitele și taxele pe care le datorați bugetului de stat și bugetelor de asigurări sociale de pe urma veniturilor realizate (închirieri, arendări, diverse colaborări pentru care aveți obligația să achitați astfel de sume, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala obligatoriu la vanzare imobil intre coproprietari ? alex5 alex5 certificat atestare obligatoriu la vanzare imobil ? Buna ziua, in cazul in care sunt mai multi mostenitori coproprietari pe un imobil , si se face o ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal de la taxe si impozite- primarie IoanAlbu1 IoanAlbu1 Buna ziua, Am nevoie de un certificat fiscal de la taxe si impozite de la primaria Maneciu jud Prahova. Mentionez ca este pt achizitionarea unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Eliberare documente gnr gnr am si eu o nelamurire daca stie cineva...cand vinzi o masina iti trebuie de la primarie neinceperea urmarii penale fara de care nu o poti inscrie masina...daca ... (vezi toată discuția)