avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... rezilierea unui contract de vanzare produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

rezilierea unui contract de vanzare produse

Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie in care ne aflam:
o persoana in varsta de 76 ani a participat la o prezentare de produse (oale si saltele) unde a semnat un contract de cumparare a unor oale si saltele. A platit un avans de 1000 lei iar restul pana la 3800lei trebuie platiti in rate. A depasit termenul de returnare a acestor produse (14 zile mentionate in contract) si dorim rezilierea acestui contract( persoana in cauza nu si-a dat seama de suma ceruta si nu o poate plati). Am depus intre timp o cerere de returnare a produselor si de reziliere a contractului la care nu s-a primit raspuns (depusa acum 90 zile) Firma intre timp si-a mutat sediul si nu mai este de gasit nici la telefon. Ce putem face si cui sa ne adresam pentru a rezilia acest contract astfel incat sa nu trebuiasca sa se mai plateasca si mai ales sa nu apara penalitati de intarziere a platii? Multumim
Nu știm dacă, odată depășit termenul prevăzut în contract pentru reziliere, mai este posibilă vreo schimbare. Calea amiabilă ar fi una dintre soluții. Altfel, poate o acțiune în instanță, prin care să încercați să dovediți faptul că persoana contractantă , în vârstă de 70 de ani, nu a avut reprezentarea a ceea ce presupune un astfel de contract, eventual, lipsa discernământului. Ce venituri are persoana?
In ce priveste lipsa discernamantului trebuie dovedita si nu presupusa,trimiteti cererea de reziliere prin interemdiul unui executor judecaotresc.
multumesc pentru promptitudine as vrea sa mai mentionez ca in contract, desi apare numele firmei, firma este reprezentata doar printr-o persoana la care apare doar prenumele, fara alte date personale, poate fi contestat contractul sau e in regula si asa?
Sigur că nu este în regulă, dacă nu apare numele complet al reprezentantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)
Anulare cec in alb catadragu catadragu societatea M da societatii Y o fila CEC in alb, care reprezinta garantia la contractul incheiat intre cele doua societati. Societatea Y nu isi executa ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie hannia hannia Buna ziua.As dori sa stiu daca in timpul unui proces de punere sub interdictie a batranului cu care am facut CVC cu clauza de intretinere el mai poate sa ne ... (vezi toată discuția)