Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie in care ne aflam:
o persoana in varsta de 76 ani a participat la o prezentare de produse (oale si saltele) unde a semnat un contract de cumparare a unor oale si saltele. A platit un avans de 1000 lei iar restul pana la 3800lei trebuie platiti in rate. A depasit termenul de returnare a acestor produse (14 zile mentionate in contract) si dorim rezilierea acestui contract( persoana in cauza nu si-a dat seama de suma ceruta si nu o poate plati). Am depus intre timp o cerere de returnare a produselor si de reziliere a contractului la care nu s-a primit raspuns (depusa acum 90 zile) Firma intre timp si-a mutat sediul si nu mai este de gasit nici la telefon. Ce putem face si cui sa ne adresam pentru a rezilia acest contract astfel incat sa nu trebuiasca sa se mai plateasca si mai ales sa nu apara penalitati de intarziere a platii? Multumim
Nu știm dacă, odată depășit termenul prevăzut în contract pentru reziliere, mai este posibilă vreo schimbare. Calea amiabilă ar fi una dintre soluții. Altfel, poate o acțiune în instanță, prin care să încercați să dovediți faptul că persoana contractantă , în vârstă de 70 de ani, nu a avut reprezentarea a ceea ce presupune un astfel de contract, eventual, lipsa discernământului. Ce venituri are persoana?
multumesc pentru promptitudine as vrea sa mai mentionez ca in contract, desi apare numele firmei, firma este reprezentata doar printr-o persoana la care apare doar prenumele, fara alte date personale, poate fi contestat contractul sau e in regula si asa?
Punere sub interdictie
hannia
Buna ziua.As dori sa stiu daca in timpul unui proces de punere sub interdictie a batranului cu care am facut CVC cu clauza de intretinere el mai poate sa ne ... (vezi toată discuția)