Am urmatoarea situatie:
Un apartament obtinut inainte de casatorie pe care doresc sa-l vand iar cu banii rezultati sa-mi construiesc impreuna cu sotia, o casa. Cum se considera dpdv legal noua situatie financiara? Suma investita de mine in casa din vanzarea apartamentului devine bun comun sau face parte separata in cazul unui litigiu?
Multumesc
Bani proveniti din vanzarea unui bun propriu sunt tot bun propriu chiar si duopa casatorie. Cand achizitionati terenul face specificatia in contractyul de vanzare cumparare ca suma de___provine din vanzarea unui bun propriu al dvs iar sotia va declara si ea ca recunoaste ca acea suma au acea provenineta. Astfel la un partaj in urma unui eventual divort dvs aveti sanse sa detineti o cota mai mare din imobil daca aceasta contributie este pe masura.
In afara de cele de mai sus precizate sa se faca mentiune in actul notarial si care este bunul vandut si sa pastrati dovezile pentru instanta pentru orice eventualitate ca sa nu aveti p[robleme neplacute in caz de proces.
dupa parerea mea nu mai este necesar ca este declaratia autentica a sotiei prinsa in act, ori cine mai poate ridica pretentii la un eventual partaj. oricum se va demonstra in cadrul unui proces de unde veneau banii. Dansul are contractul de vnazare cumparare prin care a instrainat bunul repsctiv si dovada primirii acelui pret.
Pai tocmai de aia am recomandat ce am recomandat mai sus. Daca declaratia sotiei autentica nu vi se pare de ajuns, ce rost mai are sa mai spun din vanzarea carui bun provin banii, cand eu pot sa fac dovada cu contractul de vanzare-cumparare incheiat anterior casatoriei si cu suma care a existat intr un cont la un moment dat, confrom extrasului de cont?