avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil detinut inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil detinut inainte de casatorie

Am urmatoarea situatie:
Un apartament obtinut inainte de casatorie pe care doresc sa-l vand iar cu banii rezultati sa-mi construiesc impreuna cu sotia, o casa. Cum se considera dpdv legal noua situatie financiara? Suma investita de mine in casa din vanzarea apartamentului devine bun comun sau face parte separata in cazul unui litigiu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 23:04, 8 Iulie 2016
Dacă se menționează în act este un probatorii complet chiar din act.
La proces dacă el contesta sau vrea sa tragă de timp ajuta o probațiune completa recunoscuta de parte.
Celelalte înscrisuri doveditoare se pot pierde peste w0 de ani...si e bine sa rezulte din actul notarial.
actele notariale autentice nu se pierd! Notarii tin o arhiva cum nicio profesie juridica nu are! Actele de instrainare sunt arhivate cu termen PERMANENT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din vânzarea alteia, pe care o aveam dinainte de căsătorie. are soția dreptul la o cotă din ea la un eventual partaj? srni69 srni69 Sint casatorit de 3 ani, acum 4 luni am cumparat o casa din banii obtinuti din vanzarea altei case dobindite inainte de casatorie. Plata s-a facut din contul ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau de vanzare-cumparare Tedesco Tedesco Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil pe care il am de la parintii mei printr-un act de vanzare-cumparare, in perioada in care nu eram casatorit. Acum ... (vezi toată discuția)
Act de donatie sau act de vanzare-cumparare roxana.enache roxana.enache Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta unor acte pt un apartament cu 3 camere pe care vor sa mi-l lase parintii mei. Pt ce tip de acte ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)