avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor fara procura,pass expirat tatal nu e ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor fara procura,pass expirat tatal nu e de gasit

Buna ziua,am o fetita in varsta de 6 ani,dintr-o relatie de concubinaj,in toamna anului 2014 am venit impreuna in Anglia(toti trei) dar la inceputul anului 2015 eu si tatal ei ne-am despartit si de atunci nu mai stiu nimic de el deoarece el se ascunde sustragadu-se urmaririi penale din Ro.Fetita urmeaza sa intre in vacanta de vara si ne-an dori sa mergem in vizita in Ro dar passaportul ei a expirat anul trecut fiind valabil un an,ce trebuie facut pt a reusi sa calatoresc cu fetita in tara si sa revin inapoi?Ms anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:08, 9 Iulie 2016
sa venti in tara trebuie sa mergeti la consulat sa va emita titlu de calatorie. Sa reveniti inapoi e mai complicat...ca sa ii faceti pasaport si sa iesitit cu ea din Roania trebuie sa actionati tatal in justitie.
Legea va confera dreptul sa deschideti proces si daca va aflati in strainatate daca reusiti sa aveti reprezentare la proces.

Daca ajungeti in tara si nu aveti acordul tatalui veti ramane blocate in Romania.

Deci, deschideti proces pe urgenta si dovediti ca nu se gaseste tatal.
Pare simplu dar este destul de complicat deoarece trebuie dovedit ca tatal este cautat international si se sustrage de la executarea pedepsei.
Daca el merge la notar sa dea declaratie pentru copil notarul va chema politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturile parintesti andreinikoleta andreinikoleta Este posibil ca o mama sa fie decazuta din drepturi fara a fi anuntata de existenta unui proces? (vezi toată discuția)
Calatorie copil chonkar chonkar Suntem in vacanta in india , sotul meu find cetatean Indian, iar eu si copilul vrem sa mergem de aici acasa in romania de pasti. Daca sotul nu calatoreste cu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)