avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie presedinte ONG
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie presedinte ONG

Presedintele unui ONG si-a anuntat demisia unilateral, fara sa convoce adunarea generala si fara sa predea cu proces verbal documentele, inventarul si stampila asociatiei. Asociatia tocmai a finalizat un proiect POSDRU in care presedintele a fost manager de proiect pe care a fost platit corespunzator, iar acum, pentru perioada de monitorizare vrea sa nu mai aiba responsabilitati.
A spus ca preda documentele si inventarul dar fara sa faca proces verbal. In perioada in care a fost presedinte (3 ani) nu a existat nici o comunicare referitoare la documentele si contabilitatea asociatiei.
In ce masura o astfel de demisie este legala si cum putem sa ne protejam de eventuale probleme care pot apare fie in perioada de monitorizare a proiectului POSDRU fie legat de documentele contabile ale asociatiei? Este posibil sa constatam ca s-au facut cheltuieli fara documente in regula.
Este legal sa refuzam demisia pe motiv ca nu preda documentele fara proces verbal?
Carmen M
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 10 Iulie 2016
1. Demisia nu se poate refzua si nici nu se aproba ... dvs veti lua act de vointa unilaterala a fostului presedinte de a demisiona.

2. Nu este niciun impediment daca veti constata nereguli, exista posibilitatea angajarii raspunderii juridice a fostului presedinte si in aceasta situatie.

3. Daca nu doreste sa predea actele pe baza de proces-verbal, atunci se va desemna o comisie care sa preia aceste documente si care va mentiona ca s-a refuzat predarea acestorade celcare le-a detinut pana la data incheierii porcesului-verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contabil andreea_89 andreea_89 Buna ziua, Am si eu o intrebare : vreau sa-mi dau demisia din functia de contabil de la o asociatie de proprietari (m-am angajat acum o luna jumate). Va rog ... (vezi toată discuția)
Procedura legala de predare-primire a actelor unei asociatii de proprietari doinitze doinitze Din iunie 2010 si pana la 1 octombrie 2011 am fost (sunt???) presedintele unei asociatii de proprietari din Bucuresti, sector 6. In septembrie a.c. am anuntat ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)