Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru urmatoarea situatie:
1. Am inceput amenajarea unui apartament cu o firma de constructii in baza unui contract. Prin acesta firma de constructii se angaja sa finalizeze apartamentul la cheie(finisaje, instalatii termice si sanitate, instalatii electrice).
2. Firma de constructii pe langa ca a lucrat si prost nu a finalizat lucrarea si a plecat fara explicatii, lasandu-ma fara casa de 2 luni.
3. Am incercat sa recuperez de 2 saptamani banii dati degeaba pe cale amiabila dar fara succes.
4. Pe spatele contractului am semnatura constructorului ca a primit banii de la mine(chitante binenteles ca nu am primit). De asemenea am inregistrarea audio cu acesta ca a primit toti banii si ca nu a finalizat lucrarea din motiv ca nu mai are timp.
Puteti sa-mi recomandanti ce pot sa fac pentru a rezolva problema de mai sus?
Nu ati precizat concret clauzele contractual asumate privitor la reziliere,solutionare litigii
Daca detineti probe ca au fost primite sume reprezentand c/v executie,ca nu a fost respectat termenul de finalizare lucrari,initial notificati oficial constructorul cu obligatia respectarii contractului asumat,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
In situatia in care constructorul nu intelege sa se achite de obligatiile contractual asumate,
pentru recuperare sume avansate,aveti dreptul sa il actionati in instanta,inclusiv sa solicitati daune