avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dovada coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dovada coasigurat

Buna ziua
Cu ce document trebuie sa se prezinte la medic o persoana coasigurata in baza contractului de munca a fiicei sale?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 10:20, 11 Iulie 2016
In cf cu prevederile Ordinului 581/2014, salariații si coasiguratii acestora apar asigurați în baza de date exclusiv pe baza raportărilor efectuate de către angajatori catre ANAF si ulterior, retransmise de catre ANAF la CAS. (casa de sanatate)
Doar in cazul in care prin interogarea sistemului informatic unic integrat de catre medicul de familie,salariatul al carui coasigurat sunteti nu apare ,este necesar ca acesta sa se prezinte la casa de sanatate cu adeverinta de salariat emisa de angajatorul sau,in vederea identificarii pe CUI si CNP a erorilor de transmitere/intocmire a D112.

In concluzie,nu trebuie sa prezentati nimic la mf .acesta are obligatia de a identifica ca si asigurat ,prin accesarea sistemului informatic,salariatul al carui coasigurat sunteti ! Exceptia este doar cea pe care am prezentat-o mai sus
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas neasigurată Cosminaelena22 Cosminaelena22 Buna ziua ,am 3 luni de când sunt angajata și știu foarte bine că șeful meu îmi plătește taxele deci la cnas par neasigurată ,puteți să îmi ... (vezi toată discuția)
Asigurat casmb toderita toderita Buna ziua, lucrez la o firma care plateste la zi toate darile catre stat.Am mers la medicul de familie si din luna iulie nu mai apar ca asigurat la CASMB( am ... (vezi toată discuția)
Coasigurat stela chelner stela chelner Buna ziua in cazul in care un salariat doreste sa asigure sotia in sistemul de sanatate , aceasta neavand venituri, angajatorul este obligat sa notifice ... (vezi toată discuția)