avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz de a permite copilului acces la tata in vacanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz de a permite copilului acces la tata in vacanta

buna ziua,
eu si fosta sotie am facut un acord de mediere cu privire la divort, partaj si autoritate comuna pt minora noastra de 4 ani, acest acord a fost inclus intr-o hotarare judecareasca definitiva, unde se preciza ca am dreptul la jumatate din vacantele scolare. mentionez ca platesc pensia alimentara si in timpul anului scolar s-a respectat programul de vizita.
de mai bine de o luna incerc sa cer fostei sotii programul vacantei de vara sau propunerea ei cu privire la asta, nu imi raspunde la mailuri sau la telefon pe acest subiect. copilul este acum la bunica din partea mamei, in alt oras si nu se intrevede sansa sa pot discuta despre preluarea copilului - imi tot spune ca are un program acolo (de inot) si nu o poate lua de acolo.

in hotarare scrie:
"In perioada de intretinere a relatiilor parintesti cu fiica sa, domnul XXXXX va respecta programul activitatilor scolare si extrascolare a minorei care ar putea fi programate in acea perioada.
Jumatate din perioada vacantelor scolare, aleasa oricand in perioada vacantelor cu conditia sa se efectueaze instiintarea prealabila a mamei, XXXXXXX cu o saptamana inainte, pentru a se asigura ca in programul minorei XXXXXXX, nu sunt programate alte activitati, evitandu-se astfel producerea de schimbari bruste in programul minorei;"

va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac, nu vreau sa ma indepartez de copilul meu, mai ales ca banuiesc ca bunica ma denigreaza in fata fetitei.

Multumesc anticipat!
Cu stima.

Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:47, 12 Iulie 2016
Incercati sa rezolvati amiabil.
Faceti notificarea si eventual sa va comunice ea perioada respectiva in care poate copilul.

O executare silita nu cred ca ar avea un succes efectiv.
Daca copilul vrea lucrurile se pot rezolva amiabil dupa parerea mea.
Incercati amiabil. Rugati-va de ea. Poate se indupleca. Apoi ati putea sa ii trimiteti o scrisoare prin intermediul unui avocat, prin sa fie invitata sa stablieasca vacanta prin referire la hotarare. Poate va reactiona diferit daca va veni de la un tert.
Da, o notificare prin avocat poate sa ajute daca are o atitudine de refuz in realitate.

Trebuie insa sa vada mai intai daca reuseste fara avocat sa discute.
Cand apeleaza la avocat deja se cam pregateste sa reactioneze si juridic si poate genera un conflict.

Practic, in ultima instanta singura varianta ar ramane un proces in care sa se stabileasca un program de vizita determinat daca nu se inteleg amiabil.
Insa...pot rezolva amiabil zic eu...
Practic inca aveti timp sa va vedeti fata in vacanta.
Daca va milogiti acum pentru un drept al copilului si al dumneavoastra, o sa va milogiti mereu.
Eu as actiona pentru ca deja va plimba de ceva timp.
Avocat care sa trimita instiintarea, cerere de mediere la DGASPC.
multumesc de sfaturi, o sa le iau in considerare pe toate, in ordine. daca azi-maine nu vrea sa se vada cu mine sa discutam dar fara sa ma milogesc, fac scrisoarea prin avocat. apoi protectia copilului. daca nu merge, executor si instanta.
inca odata, multumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Program de vizita cornel munteanu cornel munteanu Buna ziua, am un program de vizita stabilit de instanta, si anume: \\"prima jumatate din vacantele scolare\\". Avand in vedere ca s-a prelungit vacanta cu o ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)