avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRODUS LIVRAT NECONFORM, furnizorul nu vrea sa-l ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRODUS LIVRAT NECONFORM, furnizorul nu vrea sa-l inlocuiasca

buna ziua,
am primit un produs de mare valoare, pe care mi l-au livrat cei de la firma Flanco. Am semnat de primire colet, dar dupa ce au plecat curierii lor, am constatat cu sotul ca produsul este tamponat. Este vb despre un frigider. Am solicitat ori inlocuirea ori un discount direct proportional cu costul produsului care era ff mare. Furnizorul refuza orice si spune ca daca am semnat avizul de primire, asta inseamna ca produsul a fost livrat conform... Cum este posibil? Semnarea avizul certifica cu adevarat conformitatea produsului? Mentionez ca produsul a fost livrat ambalat, si nu era posibil sa-l fi verificat atunci pe loc si nici curierii nu mi-au spus ca semnez pt conformitate ci doar ca semnez de primire colet... ANPC spune ca doar service imi poate acorda furnizorul... Spuneti-mi va rog ce se poate face, pt ca nu mi se pare corect sa cumpar un produs scump si sa primesc un rebut...
Cel mai recent răspuns: dia_dia45 , utilizator 10:01, 18 Iulie 2016
Sesizați OPC.
am sesizat, scrie in mesajul meu. Dar atat ANPC cat si furnizorul spun ca daca am semnat acel aviz de insotire , atunci el tine loc de conformitate, desi aceasta conformitate a produsului nu a fost probata la semnare, produsul fiind ambalat....
[ link extern ]
[ link extern ]
faceti si o plangere catre firma de curierat pt ca e posibil ca produsul sa se fi deteriorat in urma transportului desi e mai greu pt un frigider care e f ambalat.
daca nu ati optat pt desfacere colet in momentul livrarii ar trebui sa va permita restituirea produsului
culmea este ca degeaba scrie pe site-ul Flanco conditiile alea acolo.. caci eu nu l-am cumparat de pe site-ul flanco ci de pe site-u E-mag.... dar acolo in dreptul produsului scria ca acest produs este vandut de Flanco... Deci repet.. l-am cumparat de pe E-mag.. si mie se pare normal sa cunosc conditiile de pe site-ul de pe care cumpar... Ca ei acuma le vand produsele altor firme... este treaba lor, dar cand fac click pe produs nu ma duce pe site-ul Flanco..... unde am posibilitatea sa citesc conditiile... cum ramane???? Nu stiam ca semnarea unui aviz de insotire cetifica conformitatea produsului...! Este cumva o baza legala in toata treaba asta cu avizul? Nu am primit cerificat de conformitate ci doar avizul. Ce fac ca ANPC Ilfov le tine partea....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru pagubă după o achiziție online. o putem face la poliție sau trebuie să apelăm la un avocat? Adriana I Adriana I Buna ziua, in data de 15.07.2018 (factura este din data de 17.07.2018) am facut o comanda de un frigider Arctic AF54250+ pe site-ul cel.ro. Am trecut ca ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda andrei_70 andrei_70 Pe data de 03.06.2020, am fost la un magazin Flanco , pentru a achizitiona o masina de spalat. Cand am ajuns acasa, am vrut sa arat unui prieten ce masina am ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)