avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lncredintare copil mamei minore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lncredintare copil mamei minore

buna ziua! mama este minora (17 ani) si doreste in instanta incredintarea copilului nascut dintr-o relatie de concubinaj. Tatal este major (un iresponsabil!!). Intrebare: este necesara curatela pentru bunica materna in vederea introducerii actiunii in instanta? Risca mama minora sa piarda copilul in favoarea tatalui major? Cui incredinteaza instanta copilul, bunicii sau mamei minore? Prin cererea de chemare in judecata se va cere exercitarea autoritatii parintesti catre mama minora sau catre bunica materna? multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:30, 12 Iulie 2016
Buna ziua

asteptati sa faca 18 ani ca sa nu va mai complicati!

Numai bien!
Da, ca sa fie mai simplu e bine sa fie majora.

Dacă mama e ajutata de bunica poate obține copilul dar ar trebui sa aibă și un loc de munca dacă bunicii nu câștiga prea multi bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor, mamei minore din concubinaj. Imparatul Imparatul Am cautat pe net si in carti de specialitate dar nu am gasit prea clar. Sau poate nu am cautat prea profund. Situatia este cam in felul urmator. Mama e ... (vezi toată discuția)
Cine are acum dreptul la tutela minorului? Isis45 Isis45 In urma unui divort pronuntat acum 10 ani tatal a primit custodia minorului, mama locuind in strainatate. Intre timp tatal s-a recasatorit. Minorul a ... (vezi toată discuția)