Ma aflu in situatia de a adresa o intrebare pe forumul acesta, avand speranta ca voi putea fi ajutata.
Astfel, duminica seara, tatal meu a mers la fratele sau in vizita. Unchiul meu era in fata curtii cu alti vecini si au ramas acolo pentru discutii de duminica. Unul dintre vecini era destul de "vorbaret" si a inceput sa ii adreseze vorbe urate tatalui meu, injuraturi si alte lucruri jignitoare. Tatal meu a suportat destul de mult, dar la un moment dat l-a impins pe respectivul si acesta a cazut. Practic, vecinul respectiv cadea si neimpins, aflandu-se in stare de ebrietate.
Luni seara, familia respectivului a chemat ambulanta si mai tarziu a venit sotia acestuia la parintii mei acasa, pretinzand ca sotul sau are soldul rupt si are nevoie de tija. Parintii mei, speriati fiind ca se afla in situatia aceasta au promis ca ofera bani pentru spitalizare.
De aceea, va rog sa ma ajutati cu sfaturi juridice in situtia relatata. Nu stiu ce sa-i sfatuiesc pe parintii mei. Sa ofere bani, dar cum? Sau?
Cazul e complicat pentru ca împingerea a cauzat probabil un efect nefast datorat vârstei victimei.
Se va stabili în certificatul medico-legal dacă căderea a provocat urmarea periculoasa a faptei.
Sfatul meu este sa așteptați și sa apelați la avocat pentru a se analiza cauza pe acte medicale și declarații dar în special actul medico-legal este cel esențial.
În funcție de acest act se va stabili ce este de făcut.
Un ajutor se poate da întrucât probabilitatea este foarte ridicata ca de la cădere sa se fi ajuns la acest rezultat al faptei.