avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati daca exista posibilitatea de marire a pensiei alimentare in urmatoarea situatie:

Divortul a avut loc in 2010 si a fost stabilita pensie alimentara in valoare de 1/6 din veniturile tatalui. Fac precizarea ca tatal mai are un copil dintr-o casatorie anterioara, caruia nu i-a datorat niciodata pensie alimentara, insa acest aspect nu a contat in fata instantei. Sunt 2 copii, cuantumul este de 1/3 din venituri.

In 2012 tatal redeschide 3 dosare (stabilire program de vizitare minor, cutodie comuna si micsorarea pensiei alimentare pe motive neacoperite de nicio lege). M-am aparat singura in dosarul de micsorare a pensiei de intretinere si am castigat.

In acest moment, copilul din casatoria anterioara si-a terminat studiile, a absolvit facultatea.

Pot redeschide dosar pentru marirea pensiei alimentare de 1/4, avand in vedere ca tatal nu mai datoreaza pensie alimentara decat unui minor?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:21, 14 Iulie 2016
da-art 531 C civil
Trebuie să scrieţi că şi nevoile minorului au crescut
DA, puteți, având în vedere situația terminării studiilor de către unul dintre copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere majorare pensie de intretinere in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor EduardL EduardL Buna ziua stimati domni , am o intrebare , anume cum formulez o astfel de cerere pe care sa o adresez Domnului Judecator pentru a accepta majorarea maririi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara iahim87 iahim87 Buna ziua, matusa mea are o fetita din prma ei casatorie si primeste pensie alimentara pentru copil. Are o hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)