Va rog să mă ajutați cu niste informații.o anumită banca vrea să rezilieze contractul de credit pentru întârziere. Va depăși 90 de zile întârziere luni.iar eu le am spus că pot să fac plată numai vineri si nu am bani până atunci.ce se întâmplă dacă ajung să îl rezilieze având în vedere că nici eu si nici soțul nu avem nimic trecut pe numele nostru. Soțul nu lucrează iar eu sunt in concediu de creștere copil.
Prin reziliere, insa avand in vedere si de ce este inserat in continutul contractului de credit, exista posibilitatea bancii de a cere intreg creditul si de a pune in exercutare silita contractul ( adica, creditul devine exigibil); dupa asta, de obicei, banca 'vinde' adica cesioneaza acel contract si nu o mai intereseaza ce veti face dvs, firma de recuperare care a cumparat datoria dvs. va incerca sa recupereze suma datorata de la dvs.
Acum, cu noile reusite in instanta, depinde ce contract ati incheiat, cu ce banca, etc.
Dupa reziliere banca va declara scadent creditul, va cesiona creanta unei firme recuperari creante care va trece la executarea silita.Daca nu aveti venituri/bunuri mobile /imobile pe numele dvs.nu are ce executa.Nu va poate executa alocatiile de stat si indemnizatiile ptr.copii,ajutoarele ptr.ingrijirea copilului bolnav,ajutoarele de maternitate,....precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala.[Art.729(7)NCPC].
Multumesc.Problema e am cam avut intarzieri . Acum mi au spus ca daca pana in 18 nu platesc o rata adica 950 il rezilieaza, desi eu le am transmis ca platesc maine 500 lei si in 22 inca 500 lei si pana la sfarsitul lunii inca o rata de 1000 lei urmand ca pana in data de 15 august sa ajung la zi, dar se pare ca nu ii pot indupleca. maine ajung cu intarzierea la 90 de zile.
Desi au vazut ca am avut probleme nu au venit cu nici o solutie iar cand le am cerut ajutorul sa platesc mai putin 3 luni din cauza ca era iarna si sotul nu era angajat nu au fost de acord.
Aveti vreo idee cat poate sa dureze acest proces de executare : 6 luni? 1 an? mai putin?
Restante la credit
mikky_9
Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale la o banca,am restanta 1500 lei,mi-a scazut salariul si am cerut reesalonarea ratelor.Banca mi-a cerut garantie ... (vezi toată discuția)