avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare studii

Buna ziua,
Am urmatoarea problema
In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea studiilor ( dar ca ce tip de studiu sa se recunoasca nu este mentionat)
In 2014 m-am angajat intr-o institutie publica avand 8 ani vechime. Am fost incadrata pe SSD III gradatie 2.
In 2016 am finalizat studiile superioare de lunga durata prin echivalarea unor examene.
In urma finalizarii studiilor cei de la resurse umane vor sa ma incadreze ca debutant sau in cel mai fericit caz SIII gradatie 3 ( intre timp am facut 10 ani de vechime in munca).
Este corecta aceasta "promovare" pe o treapta inferioara celei in cqre sunt incadrata. Este posibil ca avand continuitate de specializare ( inginer) sa nu fie luat in considerare activitatea ce o am pana la finalizarea studiilor superioare?
Astept un sfat.
Va multumesc.
hrs61 a scris:


.....

Asadar,promovarea se va face in cazul dvs.in gradul imediat urmator celui de debutant(probabil grIII,II depinde de sect bugetar) dar cu pastratea gradatiei avute anterior promovarii,respectiv gradatia 3 daca aveti intre 10-15 ani vechime



In aceasta afirmatie nu ati facut nicio precizare ... si era vorba despre indicarea gresita a unui text de lege si nu de omisiune.


În conformitate cu prevederilor art.4 alin. (2) din Legea cadru nr. 284/2010 ....
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
probabil nu am fost destul de explicita
gradul urmator celui de debutant este grIII.
Va multumesc pentru raspuns
Cu tot respectul este omisiune pt ca nu am precizat ca este vorba despre articolul din Anexe ,actul normativ indicat este cel corect adica Legea 284/2010 !Oricum informatia este cea corecta si asta conteaza,utilizatorul ar putea sa fie promovat pe gradul imediat urmator debutantului,care de regula este IIL depinde de domeniul bugetar in care se desfasoara activitatea) si cu pastrarea gradatiei avute anterior pt vechimea in munca corespunzatoare ,cu atributiile din fisa postului modificate in mod corespunzator de catre angajator.


PS In activitatea pe care am desfasurat-o ,am efectuat astfel de promovari asa incat stiu exact despre ce scriu !
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
Regulament-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011 :

art.41
....
(4) Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care aceasta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă sau de lungă durată, al cărui grad profesional este imediat superior celui de debutant, cu menţinerea gradaţiei avute la data promovării, ca urmare a obţinerii unei diplome de nivel superior şi a promovării examenului organizat în acest sens, cu respectarea prevederilor art. 41^1, 44 şi 45.

(5) Propunerea de promovare într-o funcţie cu un nivel de studii superior, ca urmare a absolvirii de către salariat a unor forme de învăţământ superior în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau considerată de autoritatea ori instituţia publică ca fiind utilă pentru desfăşurarea activităţii, justificată de necesitatea modificării fişei de post, se face de către şeful ierarhic superior la cererea salariatului, însoţită de copia legalizată a diplomei de licenţă, respectiv a diplomei de absolvire sau, după caz, de adeverinţa care să ateste absolvirea studiilor, eliberate de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi este aprobată de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice.

(6) Promovarea într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face numai în măsura în care conducătorul autorităţii sau instituţiei publice decide ca atribuţiile din fişa postului să fie modificate în mod corespunzător.

(7) Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face prin examen, în baza unui referat de evaluare întocmit de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
....
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)
Salarizare cu 1 ian 2011 Maria C Maria C Sunt incadrata secretar sef unitate scolara, studii medii, treapta IA, vechime in specialitate 25 ani. Am absolvit studii superioare si va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)