avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere acte la dosar in lipsa avocatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere acte la dosar in lipsa avocatului

Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces colectiv alaturi de 22 colegi impotriva angajatorului pentru plata orelor suplimentare. Instanta a cerut o expertiza si ne-a solicitat sa depunem in 5 zile obiectivele. Intrucat nu reusim sa il gasim pe avocatul care ne-a depus actele pentru proces doresc sa intreb daca putem noi depune cererea cu obiectivele si daca aceasta cerere trebuie semnata de toti colegii sau o poate semna doar unul. Deasemenea putem solicita instantei copii dupa toate inscrisurile de la dosar? La fel aceasta cerere trebuie semnata de toti sau doar de o singura persoana? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
aleksutzu, utilizator
normal, trebuie sa numiti un nou mandatar. Puteti sa depuneti obiectivele, faceti cerere pentru copii, personal.

Cererea pentru obiective trebuie semnate de toti, pentru a nu exista probleme, dar daca proba-i comuna, cred ca pana la urma se va tine cont de ea si pentru ceilalti, nesemnatari
studiati art 59, 60 si 202 cod de procedura civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat
Daca instanta a dispus din oficiu expertiza, tot instanta ar fi trebuit sa fixeze si obiectivele ei.

Daca v a pus in vedere si dvs sa formulati aceste obiective atunci in termenul legal va trebui sa va conformati. Cererea ar tb sa fie comuna tuturor, semnata de toti sau sa va desemnati un mandatar ori angajati un avocat. La fel onorariu d eexpert va tb achitat in termenul legal mentionat de instanta.

Oricare parte din dosar are acces la actele si lucrarile cauzei in baza unei solicitari scrise adresate serviciului arhiva.
Am achitat deja onorariul dispus de instanta iar la ultimul termen instanta a hotarat ca noi sa trimitem obiectivele. Le-am formulat deja si in urma sfaturilor primite aici vom semna toti cererea.Acum sa vedem daca ni le va accepta instanta. Avocatul care ne-a depus actiunea a solicitat onorariu doar pentru acest lucru a spus ca se judeca pe principiul ca instanta obliga sa acorde ce zice legea. Acum nu mai raspunde la telefon. O fi in vacanta.
Puteti depune si dvs. obiectiunile fie direct la registratura instantei, fie le expediati prin posta, recomandat cu confirnare de primire.
Oricare dintre reclamanti poate depune ceea ce are de depus.

Daca contractul cu avocatul a expirat si mai trebuie sa ii dati bani are dreptate sa fie in vacanta.

Daca i-ati platit intreg onorariul trebuia sa faca el treaba asta dar si partea personal o poate face fara a exista probleme.

Daca nu se platesc toti banii la avocat apar probleme de acest fel.

Numai azi am vorbit cu 3 avocati care au bani de luat...si se afla in situatii oarecum similare cu ce aveti dvs...

Alte discuții în legătură

Expertiza fara obiectiv adema1980 adema1980 In fine, am fost numit expert intr-o cauza (faliment). dar in adresa instantei nu e precizat niciun obiectiv. Se face trimitere la o asa-zisa \"foaie ... (vezi toată discuția)
Revocare mandat avocat cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea in vederea introducerii unei actiuni in instanta reclamantul a angajat un avocat - contract pt prima instanta , apel recurs- onorariu ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertiza topo-cadastrala casutza casutza Buna ziua, Cum se plateste onorariu pentru expertiza topo-cadastrala intr-un proces de uzucapiune, intrucat la dosarul din instanta trebuie depusa chitanta ... (vezi toată discuția)