avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere acte la dosar in lipsa avocatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere acte la dosar in lipsa avocatului

Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces colectiv alaturi de 22 colegi impotriva angajatorului pentru plata orelor suplimentare. Instanta a cerut o expertiza si ne-a solicitat sa depunem in 5 zile obiectivele. Intrucat nu reusim sa il gasim pe avocatul care ne-a depus actele pentru proces doresc sa intreb daca putem noi depune cererea cu obiectivele si daca aceasta cerere trebuie semnata de toti colegii sau o poate semna doar unul. Deasemenea putem solicita instantei copii dupa toate inscrisurile de la dosar? La fel aceasta cerere trebuie semnata de toti sau doar de o singura persoana? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
aleksutzu, utilizator
Se pare că NU aveţi avocat angajat pentru reprezentare.

Aţi scris cu mâna dvs. mai sus:

aleksutzu a scris:

Avocatul care ne-a depus actiunea a solicitat onorariu doar pentru acest lucru ...


Dacă aţi LIMITAT mandatul avocatului DOAR pentru redactarea şi depunerea acţiunii, atunci analizaţi noile dvs. nevoi şi vedeţi ce vrea fiecare să facă.

Puteti angajaţi un avocat (acelaşi sau altul); puteţi depune ce credeţi de cuviinţă (împreună sau separat); puteţi solicita (oricare dintre dvs.) copiile ce vă sunt necesare etc.

Nu este obligatoriu să ...folosiţi toţi aceeaşi foaie A4. Nu trebuie să alegaţi după semnăturile tuturor, fiindcă este fiecare liber să-şi organizeze apărarea după cum crede că-i va fi mai bine. Ar fi insă preferabil să adunaţi mai multe idei bune la un loc. Oricum, obiectivele bine gândite s-ar putea să profite şi altora mai puţin interesaţi să-şi aducă vreo contribuţie...

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspunsuri. Nu am limitat madatul avocatului. Dumnealui ne-a explicat ce putem obtine, ce acte ne trebuiesc si care este onorariul. Onorariu pe care l-am platit inainte sa ne depuna actele la tribunal numai ca nu am semnat nici un contract cu dumnealui si nici nu a mai cerut bani. A spus doar ca nu trebuie sa mearga la termene pentru ca procesul se judeca pe principiul "o obligatie de a face" iar instanta trebuie sa acorde ce spune legea. Dar probabil este prea ocupat iar castigul de pe urma noastra este prea infim pentru a se mai ocupa si de procesul nostru. Am solicitat de la instanta copii simple dupa actele de la dosar pentru a cauta un alt avocat. Deasemea am depus si obiectivele pt expertiza pe care le-am semnat cu totii. Din pacate am depasit termenul de 5 zile (colegi plecati in concediu) Speram sa nu ni le respinga instanta pe motivul ca am depasit termenul.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2016
aleksutzu, utilizator
Daca nu ati incheiat un contract cu avocatul prin care sa stabiliti clar ce obligatii are avocatul, v-ati asumat riscul sa nu fiti reprezentati si aparati la termene,daca ati depasit termenul fixat de instanta exista riscul sa nu le ia in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza fara obiectiv adema1980 adema1980 In fine, am fost numit expert intr-o cauza (faliment). dar in adresa instantei nu e precizat niciun obiectiv. Se face trimitere la o asa-zisa \"foaie ... (vezi toată discuția)
Revocare mandat avocat cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea in vederea introducerii unei actiuni in instanta reclamantul a angajat un avocat - contract pt prima instanta , apel recurs- onorariu ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertiza topo-cadastrala casutza casutza Buna ziua, Cum se plateste onorariu pentru expertiza topo-cadastrala intr-un proces de uzucapiune, intrucat la dosarul din instanta trebuie depusa chitanta ... (vezi toată discuția)