avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis, prima abatere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis, prima abatere

am cumparat un scuter de 125cc ieri l-am scos afara si la 50 de m de casa m-a oprit politia....scuterul nu era pe numele meu,nu avea asigurare,nu avea itp,si eu nu am permis....in procesul verbal scria ca nu am permis si itp si ca asigurarea am uitat-o acasa....sunt la prima abatere iar politistul mi-a spus sa nu-mi fac griji ca nu imi face dosar,dar in procesul verbal scria ca nu detin permis....mi-a dat o amenda de 375 de lei mi-a spus sa o platesc ca sa-mi iau talonul si numerele inapoi......ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:19, 19 Iulie 2016
Conducerea unui vehicul fara a poseda un permis de conducere corespunzator categoriei vehiculului constituie infractiune si se pedepseste conform legii penale.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere false Bruce leee Bruce leee Salutare! Pe scurt.. Am fost plătit sa merg cu o mașină 150 de km.. Fără a știi ca mașina are numere false am fost oprit de politie și m am ales cu ... (vezi toată discuția)
Accident: ce obligatii pot avea? sergiu_nichitean sergiu_nichitean Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident cu masina in felul urmator: Intr-o intersectie obisnuita (in cruce) nesemaforizata, eu aveam STOP si mergeam ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)