avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordonanta 20/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordonanta 20/2016

buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din institutiile de cultura sau doar celor din sanatate si invatamant?
Cel mai recent răspuns: godard85 , utilizator 08:26, 7 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Am obtinut titlul de doctor in geografie ulterior anului 2010. Institutia in care imi desfasor activitatea se incadreaza in domeniul educatie / gestionare fonduri europene. Dar conditiile solicitate la incadrarea pe post au fost urmatoarele: studii universitare de licenta, nefiind specificat un domeniu anume, In aceasta situatie, avand in vedere ca nu au fost solicitate studii specifice, mi se poate acorda sporul de doctorat?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
corinachiri, utilizator
Nu puteti beneficia de spor,pt ca cf reglementarilor, trebuie să va desfășurati activitatea în domeniul în care ati obținut acest titlu,ori dvs spuneti ca e doctorat in geografie si lucrati in educatie/ gestionare fd europene!
Buna ziua,

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost respinsă din data de 14 septembrie 2016. După această dată nu a apărut nicio decizie cu privire la acest lucru iar propunerea (proiectul de lege Pl-x nr. 707/2015) nu a fost transmisă spre promulgare.
Știe cineva ce se întâmplă în acest caz? Ce trebuie să apară ca să ne putem cere dreptul la sporul de doctorat conform proiectului nr.707/2015, pentru că în cazul Ordonanței 20/2016 eu nu am găsit un echivalent!

Vă mulțumesc pentru ajutor!
Drepturile salariale nu se obtin in baza unor proiecte de lege,ci doar pe baza unor reglementari legale aprobate si publicate in MOF ! Asadar, atata timp cat o prevedere a ramas doar in faza de proiect nu putem discuta despre aplicabilitate practica Trebuie sa intervina o modificare in textul legii in sensul precizat de dvs ,care sa fie si aprobata printr-un act normativ
Nu e proiect de lege, e lege adoptata de Parlament pe 08. 06. 2016

[ link extern ]

Ea a fost atacata la CCR de catre Guvern, iar CCR-ul a respins atacul ca fiind nefondat.

In mod normal, conform art. 77 din Constitutie, presedintele trebuia sa o promulge in 10 zile de la primirea legii. De ce nu a facut-o?

"Art. 77 – Promulgarea legii
(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea."

Alte discuții în legătură

Spor doctorat udaranig udaranig Buna ziua, Am diploma de doctor in domeniul de „inginerie industriala” si imi desfășor activitatea in domeniul biodiversitate/protecția ... (vezi toată discuția)
Salariu stabilit pentru functie unică conform noii legi a salarizarii Axxy007 Axxy007 Sunt salariat al unei primării din județul Dâmbovița pe postul de referent cultural treapta IA, încadrat la Căminul Cultural din localitate. Astazi a ... (vezi toată discuția)
Spor de doctorat dana manea dana manea Lamuruti-ma si pe mine daca, potrivit Legii nr.71/2015 pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul ... (vezi toată discuția)