avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua mari probleme referitoare la un accident al ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua mari probleme referitoare la un accident al tatalui meu

Buna ziua,

a) 1. Care este perioada legala in care poate fi raportat un accident auto? sa va explic si despre ce este vorba. Pe data de 1 iunie 2016 tatal meu a cazut de pe o remorca incarcata cu fan si care era trasa de un tractor condus de un sofer baut (accidentul a avut loc in timp ce se deplasau pe un teren agricol, nu pe un drum public). La fata locului s-a prezentat doar un echipaj SMURD, nu si politia (respectivul stiind ca consumat bauturi alcoolice in acea zi, probabil a spus la telefon doar ca a cazut de pe remorca, nu si ca a fost vorba de un accident auto). In urma acestui accident, tatal meu a ramas imobilizat la pat pt. tot restul vietii.
2. Se mai poate face ceva in acest caz pt. ca vinovatul sa plateasca sau a trecut prea mult timp pt. a mai face ceva?
3. Daca se mai poate face ceva, care ar fi pasii de urmat?
4. Din moment ce tatal meu este imobilizat la pat, pot depune eu reclamatia la politie (in cazul in care se mai poate depune)?
5. Tinand cont de faptul ca crespectivul s-a urcat baut la volan (exista martori care pot declara ca a consumat bauturi alcoolice in acea zi), ca i-a distrus viata unui om (tatal meu nu o sa mai poata umbla niciodata) si ca nu a declarat la 112 ca a fost vorba de un accident auto (el le-a spus ca tatal meru a cazut de pe remorca, nu si ca remorca se afla in miscare in acel moment), ce risca respectivul?
6. Aproximativ ce daune as putea sa ii cer respectivului (in cazul in care se poate face asa ceva) si care ar fi pasii de urmat?

b) 1.Respectivul s-a pensionat in urma cu cativa ani pe caz de boala. Dupa o perioada de timp, pensia i-a fost retrasa (comisia de la Bucuresti a constat ca este apt de munca). La scurt timp dupa ce i-au taiat pensia, iar s-a pensionat pe caz de boala (tot prin dare de mita). Pt. ca la noi anormalul este normal, respectivul a ramas cu banii incasati ilegal de la stat (nu a fost obligat sa restituie banii obtinuti prin inselaciune). Unde si cum pot depune o reclamatie pt. ca acest individ sa fie verificat din nou si sa nu mai primeasca bani de la stat prin inselaciune?
2. Daca reclamatia este depusa anonim, se tine cont de ea (nu vreau sa afle si el ca acest "cadou" vine de la mine)?
3. Pot face cumva ca acest individ sa fie obligat sa restituie pensiile primite ilegal? S-ar putea sa am si un martor care sa poata spune ca el s-a laudat cu modul in care i-a mituit pe celebrii medici oradeni (noua ne-a spus, dar nu stiu daca el o sa vina de martor).

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: kalasnikov1 , utilizator 21:24, 17 Iulie 2016
Se poate depune plangere penala in termen de 3 luni de la cunoasterea savarsirii faptei. Daca tatal este imobilizat la pat plangerea o puteti depune si dvs..
Petitiile anonime nu sunt luate in considerare.
Sesizarea în legătură cu pensia se adresează Casei Naţionale de Pensii Publice şi nu poate fi anonimă.
[ link extern ]

Pe viitor vă rog să postaţi întrebările dvs. separat, respectiv în subiecte diferite, şi în subforumurile potrivite. Întrebările referitoare la pensie nu au nicio legătură cu subforumul "Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe". Mulţumesc anticipat!
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre!
Gabriela, imi cer mii de scuze! Am publicat si intrebarile care nu au nicio legatura cu subiectele despre care se discuta aici pt. a nu incarca forumul cu intrebarile mele.

Mult succes in activitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspiciuni. poate fi contestat un raport medico-legal? crissandra75 crissandra75 Buna ziua tuturor cititorilor de pe forum,am si eu o nelamurire¨:alcolemia unei persoane decedate de 2 luni ,,(raportul necropsiei nu a fost inca trimis de ... (vezi toată discuția)
Accident, victima sub influenta alcoolului Soprano Soprano Am avut un accident , mergeam regulamentar la care un individ a ieșit brusc din coloana si a intrat in mine , era baut si la alcooltest in aerul expirat ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ºofer bãut lalishuka lalishuka Am si eu o întrebare. Tata a decedat în urma unui accident rutier, era pasager pe bancheta din spate. În PV de la faţa locului, vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)