Buna ziua, am fost implicat ieri intr-un accident(sambata 16.07) cu scuterul, eram la munca ( lucrez livrator la o firma de pizza) si nu mi-a fost acordata prioritate in intersectie, veneam pe culoarea verde si am fost lovit.A venit politia locala (bucuresti) am hotarat sa facem amiabila, am completat-o la sediu si am facut copii dupa actele domnului.Pe moment nu am avut nevoie de ambulanta pentru ca eram cald si nu am simtit nicio durere grava, insa dupa 2-3 ore laba piciorului meu a devenit rigida si ma durea cand calcam.
Am hotarat sa sun la salvare si am ajuns la Spitalul universitar de urgente unde nu au fost de acord sa imi faca radiografie pana nu a venit Politia rutiera, care nu a inteles ca nu le pot pune la dispozitie amiabila si actele pentru ca acestea erau in birou si m-au fortat sa semnez o declaratie( incompleta de astfel pentru ca nici nr scuterului nu mi-l aminteam) si m-au pus sa aduc toate actele la sediul din udriste miercuri (20.07) ora 7 dimineata.
Eu am discutat cu baiatul vinovat, care si-a recunoscut vina si cand am facut amiabila, si nu am avut nevoie de spitalizare doar de 5-7 zile de repaus pentru care am primit si medical.Nu vreau sa ii iau permisul omului si atat mai mult sa stau prin tribunale si procese, politia insista sa ii faca dosar penal.
Intrebarea este daca pot merge cand o sa dau declaratia miercuri si sa insist ca eu nu depun plangere si ca sa solutional amiabil situatia pentru ca nu am fost lovit grav si nu am avut nimic rupt.
Va multumesc si imi cer scuze daca mesajul e cam lung.
Nu aveti cum sa influentati decizia politiei de a deschide dosar penal deoarece aceasta este procedura in cazul accidentelor cu vatamari corporale. Nu se va ajunge la proces deoarece nu aveti mai mult de 90 de zile de ingrijire medicala iar dosarul se va clasa de catre procuror.
Conducatorul auto va primi o dovada cu drept de circulatie pe care va trebui sa o prelungeasca cu cate 30 de zile pana la clasarea dosarului. Nu puteti sa il ajutati decat prin declaratia ca nu veti depune plangere penala si ca nu aveti alte pretentii materiale de la conducatorul auto. La sfarsit va primi o suspendare de 90 de zile.
Accident
Pescarul007
Buna ziua, acum 2 zile am dat sa ies cu spatele dintr-o parcare perpendiculara cu strada si fara a avea prea mare vizibilitate, mentionez ca spatele masinii nu ... (vezi toată discuția)