avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost vinovatul într-un accident cu victime, dar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost vinovatul într-un accident cu victime, dar m-am înțeles cu persoana respectivă și nu va depune plângere penală. O declarație de împăcare la notar ajută la urgentarea soluționării, și cât timp îmi va fi suspendat permisul?

Buna ziua,

In data de 22 noiembrie am produs un accident cu victime din cauza neacordari de prioritate in sensul giratoriu. Domana din masima a fost dusa la spital unde a stat doar o ora pentru o perfuzie de calmare, iar verdictul a fost de contuzir lombara.
M-am inteles cu doamna si nu doreste sa depuna plangere penala si nici nu are pretentii.
Deoarece am citit tot felul de explicatii pe internet, cat si pe forum, as dori sa aud varianta buna, intrucat acesta este primul meu accident:
1. Cat timp va fii suspendat permisul? 90 de zile dupa expirarea dovezii sau 90 de zile dupa solutionare dosarului, respectiv NUP? As avea nevoie de permis, si daca sunt 90 de zile dupa NUP, as dori sa fac o prelungire a dovezii
2. Am inteles ca s-ar putea face declaratie de impacare la notar, ajuta aceasta in grabirea solutionarii dosarului? Cum se procedeaza?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca nu depune plangere, se va dispune clasarea.
Si asta ce inseamana? Pot sa merg dupa 90 de zile sa imi ridic permisul?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrucat vorbele nu se pot pune la dosar rugati-o pe doamna sa dea o declaratie scrisa in sensul ca nu va depune plangere penala si nu are nicio pretentie de niciun fel de la Dvs.
Sanctiunea pentru neacordarea prioritatii este suspendarea pe 90 de zile a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe perioada valabilitatii dovezii aveti dreptul de a conduce. Este de la sine de intele ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce incepe dupa expirarea valabilitatii dovezii.
ing. Ioan Ciobanu
Deci nu trebuie sa astept clasarea dosarului pentru a ridica permisul?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa asteptati solutia de clasare ca sa ridicați permisul.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis reținut în urma unui accident cu victime Burr Burr Bună ziua. În urma unui accident cu victime, produs de către mine, datorita neacordării de prioritate, permisul a fost reținut și am circulat în baza ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Am acrosat cu oglinda un pieton pe trecere ionelacoman85 ionelacoman85 buna ziua. in timp ce ma aflam in trafic am evitat un autoturism care mi-a taiat fata intr-un sens giratoriu, neacordindu-mi prioritate , la rindul meu am ... (vezi toată discuția)