avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Bustapaga
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Bustapaga

Buna ziua ,lucrez in Italia ca si cameriera 13 ore zilnic ,fara pauza si a salariu 1000 euro,pe bustapaga nu mi a trecut decat intr o luna 75 eur ,si in luna aceasta 205 euro ,ce pot face pentru asta si care sunt conditiile de acordare a somajului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 30 Iulie 2016
"Pentru abeneficia de somaj in Italia, la momentul depunerii cererii, trebuie să îndepliniti următoarele condiții:
1) să fi fost concediata sau să va fi dat demisia dintr-un motiv întemeiat , "giusta causa"
2) să aveti în ultimii 4 ani de muncă cel puțin 13 săptămâni lucrate, cu taxele plătite la zi
3) să aveti cel puțin 30 de zile de muncă efectivă în ultimile 12 luni dinainte de șomaj
4) să fi depus declaraţia de Imediată Disponibilitate (DID) la Centrul Forţelor de muncă competent (Centro per l'mpiego).

Cererea de indemnizație trebuie făcută într-un termen de 68 de zile de la data la care ați pierdut postul de muncă. Cererile formulate după expirarea acestui termen vor fi ignorate.

O altă informație utilă pentru șomerii români din Italia este că cererile de acordare a indemnizației se pot face online de pe portalul INPS și nu mai este necesar să vă deplasați la Oficiul Forțelor de Muncă. Când faceți cererea online aveți nevoie doar de codul fiscal și un cod PIN pe care trebuie să îl solicitați portalului INPS."
[ link extern ]
si pentru acordarea de alocatii din italia si intreruperea din Romania ce conditii si acte sunt necesare?
Despre ce alocatie este vorba ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract (licentiamento) mara7 mara7 Eu lucrez ca Badanta in Italia iar batranul pe care l-am ingrijit a murit pe 4 ian 2017. Eu pe 12 ian 2017 am fost programata pt internare pt o interventie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! violettamarinescu violettamarinescu Va rog sa-mi spuneti, pentru o vechime de 5 ani in Italia, pe ce perioada am dreptul sa primesc somajul si ce suma? Mentionez ca am lucrat ca batanta, cu un ... (vezi toată discuția)
Șomaj italia Noninoni Noninoni Buna ziua am si eu o întrebare, lucrez pt o societate de servicii cu contract pe perioada indeterminata de 6 ani, firma nu da afara personalul si Sunt ... (vezi toată discuția)