avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Șomaj Italia
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Șomaj Italia

Buna ziua am si eu o întrebare, lucrez pt o societate de servicii cu contract pe perioada indeterminata de 6 ani, firma nu da afara personalul si Sunt nevoită sa demisionez, ce ar trebui sa fac sa pot sa iau indemnizația de șomaj? Ar trebui sa ma angajez la alta firma cu contract pe perioada determinata? Si care ar fi timpul de zile(luni) la acea firma. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Agavrilesei Alexandra , Alte profesii 12:29, 24 Aprilie 2018
Bună ziua,

În momentul depunerii cererii trebuie să îndepliniti următoarele condiții:
1. Să fi fost concediată involuntar din motive neimputabile Dvs.
2. Să aveti în ultimii 4 ani de muncă cel puțin 13 săptămâni lucrate, cu toate taxele plătite la zi
3. Să aveti cel puțin 30 de zile de muncă efectivă în ultimile 12 luni dinaintea depunerii cererii de șomaj
4. Să depuneți Declarația de Imediată Disponibilitate (DID) la Centrul Forțelor de muncă competent (Centro per l’impiego).
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Deci eu dacă îmi dau demisia de la locul de munca la care sunt acum si ma angajez in alta parte pe o perioada de 30 de zile si mi se încheie contractul, as avea dreptul la șomaj! Am înțeles bine? Mulțumesc

Editat citatul cu raspunsul consultantului.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Bună seara,

Citiți acest articol publicat de Avocatnet, deoarece și pentru contractul de munca incheiat pe perioadă determinată sunt anumite condiții ce trebuiesc îndeplinite, altfel nu beneficiati de indemnizația de șomaj (NASPI) acordată de statul italian..
www.avocatnet.ro/articol_432...
Buna ziua, sfatul meu este sa consultati un contabil sau un avocat pe comercial. Mergeti cu, contractul de munca si ii explicati situatia inainte de a semna vreo demisie. Contractele de munca sunt foarte intortochiate si pot avea diverse clauze ce nu va favorizeaza in nici un fel, de accea aveti nevoie de opinia unui specialist in baza contractului de munca pe care il detineti. Firma nu da afara personalul pentru a nu va da dumneavoastra posibilitatea de a lua somaj, va determina sa demisionati pentru un anumit motiv! Daca vreti intradevar sa obtineti acest somaj vorbiti cu un specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract (licentiamento) mara7 mara7 Eu lucrez ca Badanta in Italia iar batranul pe care l-am ingrijit a murit pe 4 ian 2017. Eu pe 12 ian 2017 am fost programata pt internare pt o interventie ... (vezi toată discuția)
Bustapaga rosica rosica Buna ziua ,lucrez in Italia ca si cameriera 13 ore zilnic ,fara pauza si a salariu 1000 euro,pe bustapaga nu mi a trecut decat intr o luna 75 eur ,si in luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! violettamarinescu violettamarinescu Va rog sa-mi spuneti, pentru o vechime de 5 ani in Italia, pe ce perioada am dreptul sa primesc somajul si ce suma? Mentionez ca am lucrat ca batanta, cu un ... (vezi toată discuția)