Avem urmatoarea situatie:tatal meu a facut cerere pentru reintregirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991,a dobandit o adeverinta de punere in posesie pe o suprafata de 4.64ha.Datorita faptului ca nu i s-a putut atribui decat 3.63ha urmand ca ulterior sa primeasca si diferenta acesta nu a scos titlu de proprietate,iar ulterior acesta a decedat.
Anul trecut am facut la primarie o declaratie in care am scis ca sunt de acord cu eliberarea titlului de proprietate pe suprafata de 3.63ha urmand ca ulterior sa mi se emita titlu si pe diferenta insa nu am primit niciun raspuns.Am sunat la primarie,am fost acolo si se tergiverseaza problema de la un angajat la altul,ba nu este cadastrist care sa se ocupe,ba nu au persoana responsabila cu astfel de situatii,vorbe si minciuni diverse,etc.
Am cateva intrebari in legatura cu obtinerea titlului de proprietate in instanta si anume:
-pot face o cerere catre primarie (comisia locala)prin care sa cer eliberarea titlului cu anexarea tuturor documentelor si la sfarsitul ei sa mentionez ca aceasta constituie cerere prealabila de chemare in judecata? si daca nu primesc raspuns in 30 zile sa contactez un avocat(sau sa contactez un avocat si se va ocupa el de cerere si ulterior de proces?)
-trebuie sa trimit cerere si la prefect(comisia judeteana)?
-un avocat din Bucuresti ma poate reprezenta in alt judet?
-ce sanse de solutionare a problemei am si cam cat dureaza un astfel de proces?
Multumesc.
Plan cadastral
tutu12
In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria ... (vezi toată discuția)