avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii stat concediu de odihna la lichidare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

stat concediu de odihna la lichidare

buna ziua!
am si eu o problema. am un salariat care inceteaza cu 01.07.2009 si nu a efectuat concediu de odihna pe anul in curs. stiu ca se poate face stat concediu de odihna la lichidare. intrebarea este daca in acel stat se retin cotributiile salariatului catre stat sau nu? logic (dupa mine) ar fi sa nu se retina, deoarece acea suma de bani care repr. co la lichidare nu mai constituie vechime, find date dupa data incetarii????
cum ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:10, 21 August 2009
Trebuie sa-i retineti toate contributiile, fara indoiala!
DAR EU MA GANDESC CA DACA OMUL INCETEAZA SI NU ARE CONC DE ODIHNA EFECTUAT, I SE PLATESTE IN MOM LICHIDARII, SI NU CONSTITUIE VECHIME. IN CE TEMEI LEGAL SE OPRESC CONTRIBUTIILE PENTRU CONC DE ODIHNA LA LICHIDARE?
Avand in vedere ca sumele se acorda din fondul de salarii nici nu se pune problema de a nu calcula si retine contributii pe aceste sume fiind venituri de natura salariala. Sa nu uitam totusi ca sunt drepturi aferentei perioadei muncite.
Referitor la vechime.......... intradevar nu constituie vechime zilele de CO neefectuat la calculul vechimii pt pensionare DAR indemnizatia de CO neefectuat intra in calculul punctelor de pensie motiv pt care se retin contributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat marleen7019 marleen7019 buna seara Luni 13 iulie 2009 am semnat decizia de concediere privind incetarea C.I.M cu data de 1 august , in baza articolului 61 lit.c din codul muncii. ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit un eventual litigiu legat de concediul de odihna ? Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia X-(Unui salariat i se intrerupe contractul individual de munca pe motive disciplinare . Acesta la inceputul anului si-a facut programare de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre co efectuat si neefectuat ilia2007 ilia2007 Buna ziua! problema mea este urmatoarea:am fost angajata la o firma particulara 1 an- iulie 2007- iulie 2008, avand un sal. minimin de 880 lei si nemajorat din ... (vezi toată discuția)