buna ziua!
am si eu o problema. am un salariat care inceteaza cu 01.07.2009 si nu a efectuat concediu de odihna pe anul in curs. stiu ca se poate face stat concediu de odihna la lichidare. intrebarea este daca in acel stat se retin cotributiile salariatului catre stat sau nu? logic (dupa mine) ar fi sa nu se retina, deoarece acea suma de bani care repr. co la lichidare nu mai constituie vechime, find date dupa data incetarii????
cum ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat
DAR EU MA GANDESC CA DACA OMUL INCETEAZA SI NU ARE CONC DE ODIHNA EFECTUAT, I SE PLATESTE IN MOM LICHIDARII, SI NU CONSTITUIE VECHIME. IN CE TEMEI LEGAL SE OPRESC CONTRIBUTIILE PENTRU CONC DE ODIHNA LA LICHIDARE?
Avand in vedere ca sumele se acorda din fondul de salarii nici nu se pune problema de a nu calcula si retine contributii pe aceste sume fiind venituri de natura salariala. Sa nu uitam totusi ca sunt drepturi aferentei perioadei muncite.
Referitor la vechime.......... intradevar nu constituie vechime zilele de CO neefectuat la calculul vechimii pt pensionare DAR indemnizatia de CO neefectuat intra in calculul punctelor de pensie motiv pt care se retin contributii.