avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez de sotia mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez de sotia mea

Buna ziua
Ma numesc Adrian si am 31 de ani.
In august 2015 m-am casatorit cu sotia meacare avea deja un copil.Am acceptat-o asa.Are un suflet foarte bun dar nu ne mai intelegem cam deloc.Au loc certuri destul de mari intre noi si lungi de cate 2-3 zile.Cand ne certam pleaca de acasa cu copilul,eu raman singur,apoi se intoarce,discutam si ne impacam.Dar totusi se intampla cam des si m-am cam saturat.
Tot in august 2015 inainte de casatorie am cumparat un teren1/2 pe numele meu si 1/2 pe numele ei nefiind casatoriti,cu gandul sa ne facem si noi o casa dupa nunta.Eram foarte fericiti de achizitia noastra dar acum totul se destrama.
Noi muncim in Italia si ca sa incepem constructia casei am facut un imprumut in banca de 15000 euro cu rate pe 5 ani.Intrebarea mea este cum fac sa divortez ca nu mai suport situatia asta.Nu stiu daca ea vrea sa mergem sa divortam de comun acord.Cum facem cu pamantul pe care il avem cumparat impreuna,cum facem cu ratele lunare care le avem la banca?Eu muncesc aici si nu prea pot sa plec in Romania chiar de cate ori e nevoie pentru divort.Se poate divorta intr-un mod cat mai simpu fara prea multa bataie de cap?Ce trebuie sa fac?
Orice sfat e bine venit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:12, 18 Iulie 2016
Datorita creditelor e complicata situația dar e bine sa terminați mai repede cu divorțul și partajul.
Divorțul se poate face la instanta prin acord dacă locuiti în străinătate.
E bine sa fiți consiliat de avocat chiar dacă va înțelegeți și locuiți în străinătate.

Dacă nu va înțelegeți e posibil sa va fie respins divorțul.
Pe legea italiana nu divorțați.
In primul rand va multumesc pentru atentia acordata.
Peste aproximativ 3 saptamani plec in Romania si vreau sa demarez divortul.Habar nu am cum sa incep totul dar sper ca ma voi descurca.Cu creditul de la banca as fi deacord sa il platesc eu in continuare fara sa am vreo pretentie de la sotie.Doar cu conditia ca banii luati prin credit bancar sa nu fie impartiti cu ea.Vreau doar sa se termine totul si sa imi incep o viata noua,chiar daca in urmatorii 5 ani voi platii singur ratele la banca.Mai e o problema...cand merg acum in Romania,sotia cu siguranta nu va veni.Cum pot sa procedez ca sa incep procedurile de divort de unu singur.E putin cam ambitioasa si cred ca o sa am ceva de tras cu ea.Cand vorbim calmi de divort spune ca mergem impreuna la notar sau unde putem divorta si gata,dar.....peste cateva clipe se transforma si zice ca ea nu imi face mie pe plac sa divorteze ca asa vreau eu.Chiar nu stiu cum sa fac...innebunesc.
Pentru a divorta la notar se impune prezenta ambilor soti. Daca dumneaei are o conduita oscilanta, introduceti cerere de divort la judecatorie. La primul termen de judecata, sotia are posibilitatea sa fie de acord cu divortul
Ca sa rezolvați cu partajul trebuie sa fie banca de acord.

Dacă soția nu vrea divorțul nu va rămâne decât la instanta sa va judecați.
Dacă nu va puteți prezen5a personal la termenul de judecata puteți avea avocat angajat ca sa va reprezinte.
Dacă nu va prezentați la judecata și nu aveți nici avocat divorțul se va respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort inaintat ASZALOS ASZALOS De comun acord din vina comuna,am inaintat divortul!Pentru pronuntarea divortului( ca sa scapam mai repede)am fost de acord sa motivam ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divorț și partaj ovialex ovialex Buna ziua. Sunt căsătorit legal de 7 ani dar stăm împreună de 17. Avem un copil minor . Că multe familii sa ajuns și la noi la problema divorțului. ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza divortul? onutza26 onutza26 sunt in preuna cu cineva de 6 ani.el este casatorit ,dar nu mai locuieste cu sotia de aceeasi perioada.ea a fost plecata din tara si el a intentat divort.au un ... (vezi toată discuția)