avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate NEinmatriculare auto
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

NEinmatriculare auto

Buna ziua,
Trebuie sa rezolv urmatoarea problema: In anul 2006, o p.f. A vinde catre o p.f. B o masina cu contract de vanzare-cumparare. Ambele persoane merg la primarie, (aceeasi in aceasta situatie), A este scos din evidente, B este incarcat cu impozitul aferent. La scurt timp, B da, (acesta este cuvantul "da") masina si actele, respectiv certificatul si cartea de identitate unei alte persoane C, sa spunem, in vederea vanzarii. C da masina catre D, si aici se pierde urma masinii. Numele celor doua persoane, C si D, nu se cunosc. Astazi, 18.07.2016, B hotaraste ca trebuie sa faca ordine si in aceasta chestiune, respectiv sa aduca masina in posibilitatea de a o radia, si merge la politie sa faca copii dupa dosarul auto al masinii (B nemaiavand documentele originale). La politie afla ca masina nu este inmatriculata pe numele sau, ci a ramas pe vechiul proprietar, respectiv A, si nu poate face demersuri in vederea radierii. Din pacate, B afla abia acum ca evidentele primariilor si cele ale serviciilor de inmatriculare ale politiilor nu sunt corelate.
Nu are rost sa mai cautam vinovati pentru ce s-a facut la timp si ce nu, in concluzie situatia se prezinta astfel:
A este in evidentele politiei cu masina, B este in evidentele primariei cu masina, iar masina nu este la nici unul. Ce se poate face in vederea radierii?
Va multumesc pentru atentie si eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: oblige , utilizator 13:26, 25 Iulie 2016
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. In ce priveste vinovatii, aveti dreptate integral.
Voi incepe demersurile asa cum ati sugerat.
Cu stima,
oblige

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto taxa recuperata mozesistvan mozesistvan Buna ziua Am o masina pe care as dori s-o vand, dar are taxa de poluare recuperata(peste 1000 euro, deci urmatorul proprietar clar nu o v-a plati). ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)