Buna ziua! As avea o intrebare, pt ca nu mai stiu la cine sa apelez.
Tatal meu si sora lui sunt intr-o procedura de despagubiri de la ANRP, cu dosar facut acum multi ani, trimis la Bucuresti, totul ok pana acum o luna cand ni se cere certificatul de mostenitor dupa mama lor, bunica mea. E un teren mic, intr-un oras mic, dar suma ar fi importanta pentru noi
Ei, problema e ca nu gaseste nimeni certificatul acesta. Exista doar un certificat de mostenitor dupa bunic, dupa tatal lor, cu mostenitori mama si cei doi copii. Avem multe alte documente, dar lipseste exact ce ni se cere, din pacate. Vorbim despre doua persoane de 80 si 90+ ani...
Care sunt variantele ajutatoare in cazul acesta? Care-ar fi sfatul Dvs?
Buna ziua,
1. Solicitati la camera notarilor publici judeteana sa vedeti daca s-a dezbatut acea succesiune si atunci va dau ei copa acelui certificat.
2. Daca nu s-a dezbatut succesiunea va trebui dezbatuta.
Multumesc mult. As avea si o completare: casa s-a vandut catre o biserica(situatia cu ANRP-ul e pt un teren adiacent pe care s-au consrtuti blocuri in perioada comunista), si din cate tin ei minte, la un notar. Asta presupune ca actele erau in regula, nu? S-ar fi putut vinde la un notar fara certificat de mostenitor?