avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort - casatorie in Grecia, intre o romanca si un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort - casatorie in Grecia, intre o romanca si un cetatean arab cu domiciliul in Grecia

Daca o persoana cetatean roman s-a casatorit in Grecia cu o persoana cetatean arab dar cu domiciliul in Grecia, se poate depune cererea de divort in Romania, dupa domiciliul legal al persoanei care doreste divortul? Este competenta instant romana sa judece aceasta cerere de divort?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 20:58, 19 Iulie 2016
Buna ziua,

competenta revine judecatoriei domiciliului reclamantului ,daca aveti domicliul in Romania

Numai bine!
Va multumesc frumos!
Ma puteti ajuta si cu temeiul de drept?
915 alin 1 ncpc teza finala
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea aplicabila? Estudio juridico (Studio Legale) Estudio juridico (Studio Legale) Buna seara urmatoarea ecuatie: Casatorie intre x romanca y tunisian casatoriti in Italia iar casatoria a fost transcrisa si in Romania. acum vor sa ... (vezi toată discuția)
Cum divortez fiind casatorit in irlanda? Ninia Ninia Sunt cetatean roman , m am casatorit cu o cetateana irlandeza in Irlanda. Locuim in Emiratele Arabe cu cei 2 copii. Cum pot obtine divortul? Pot divorta in ... (vezi toată discuția)
Divort, competenta teritoriala Vera22 Vera22 Sotul meu a deschis actiunea de divort.Am primit o instiintare la care ar fi trebuit sa raspund cu specificarea adresei mele si alte contestatii privitoare la ... (vezi toată discuția)