avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de studii invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de studii invatamant

Buna ziua!
Lucrez în învățământ de 11 ani, într-un oraș din provincie. Intenționez să urmez cursurile de licență ale unei facultăți din capitală și să solicit concediu fără plată pentru studii, conform legii învățământului. Însă, pentru a putea face față cheltuielilor, doresc să mă angajez part-time într-un alt domeniu de activitate. Este legal să am concediu pentru studii acordat de o instituție de învățământ și sa fiu angajată în altă parte în același timp. E o încălcare a legii?
Vă multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 20 Iulie 2016
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii .

Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
d) concediu pentru formare profesionala;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii Nicu9405 Nicu9405 Buna ziua Este legal sa imi iau concediu fara plata de la locul de munca si in timpul acestui concediu fara plata sa ma angajez ,sa lucrez la alta firma? As ... (vezi toată discuția)
Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)