avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda parcare in statie taxi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda parcare in statie taxi

Buna,

Ieri seara m-am trezit cu o amenda in parbriz pentru ca parcasem intr-o statie de taxi. Dupa ce am verificat, am constatat ca intr-adevar asa era, dar datorita faptului ca intrasem pe locul de parcare dintr-o strada laturalnica, indicatorul nu era foarte vizibil, iar marcajele de pe asfalt sunt foarte sterse, astfel incat nu am observat ca locul respectiv facea parte dintr-o statie de taxi (la 5m mai in spate fiind locuri normale de parcare).

As dori sa stiu daca am vreo baza legala prin care as avea sanse sa castig o eventuala contestatie a amenzii, pe motivele de mai sus.

Va multumesc.
Eduard
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:24, 19 Iulie 2016
Buna ziua

daca-au facut poze si daca indicatorul exista ,chiar daca nu e viizibil,vi se va respinge actiunea.

Numai bine!
Daca puteti dovedi cu fotografii ca locul respectiv este insuficient marcat iar modul in care ati ajuns in locul de parcare respectiv nu va permitea sa vizualizati indicatorul respectiv ati avea sanse sa cereti transformarea amenzii in avertisment. Daca nu contestati pv nu aveti de unde cunoaste daca va poate fi admisa plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traversat pe marcaj pietonal amenda romanya123 romanya123 In cursul zilei de ieri seara am traversat pe o trecere de pietoni marcat cu linii, cand politia m-a oprit si mi-a completat un proces verbal cum ca as fi ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare dumitrubololoi dumitrubololoi Buna ziua. Am primit o amenda de la politia locala Tg-Jiu pentru parcare pe loc rezervat persoanelor cu handicap. Nu fac asa ceva daca sunt constient ca acel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)