avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere fals
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere fals

buna ziua. am facut greseala acum ceva timp in urma printr-un prieten ocazional de a face un permis fals pt a-mi gasi mai repede/usor loc de munca, astazi, 19.7 am facut-o pe a doua desii sunt constient de ea, aflandu-ma in cpru am fost sa il skimb in permis cipriot, in termen de 15 zile. acum sunt constient ca permisul mi-a fost oprit si trimis in tara etc. sunt constient ca voi primi instiintare a procesului, dosar penal s.a. banuiesc ca procesul va fii in localotatea obtinerii - inscrisa pe, permisului. intrebarea mea este cu ajutorul unui avocatcat timp maxim ar dura judecata sau cel mai scurt timp, fiind la prima abatere cu cazier curat ?? as dori un detaliu privind cheltuielile de judecata + amenda cu care sper sa scap doar cu ea....
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:43, 26 Decembrie 2023
amariusflorin a scris:

Cu scuze. Proprietatea asupra automobilului este una iar conducerea lui este alta. (se poate confisca automobilul, indifferent de cine a fost condus, doar dacă a fost folosit la comiterea unor fapte penale - care trebuiesc demonstrate) Dacă se obține permis de conducere, până la finalizarea dosarului penal, acesta se va anula. Avănd în vedere circumstanțele cred că o pedeapsă cu suspendare este super ok. Angajarea unui avoct cu experiență în domeniu o consider sine qua non.


Si circulatul pe drumurile publice cu un autoturism fara a detine un permis de conducere valabil, in cazul de fata unul obtinut legal, credeti ca este contraventie sau infractiune ?!

Eu zic ca este infractiune. Asta, facand abstractie de faptul ca s-au mai savarsit doua infractiuni concurente, fals intelctual si uz de fals.
Infractiuni savarsite intro forma continuata si, cine stie, posibil si intro forma calificata.

Pe scurt, este o situatie extrem de complexa, dar ca idee, nedorind sa sperii pe nimeni, suspendarea executarii la care "viseaza" initiatorul, este cam departe rau.

Era mult mai simplu daca ar fi circulat fara carnernet. Dar cu trei infractiuni, concurente, din care un avocat bun le poate face doua, e greu sa scape fara vreo condamnare.

Desi, nu m-ar mira daca nu s-ar intampla nimic. La nivelul de indolenta si incapacitate de care dau dovada autoritatile romane, ma astept sa nu se intample nimic, vreo 2 ani. :))
cyan a scris:

Cum sa ajute masina la savarsirea infractiunii? Eu inteleg ca infractiunea a fost savarsita in RO iar masina a fost procurata in Cipru.

Si aveti convingerea ca in Cipru, circulatul pe drumurile publice cu un autoturism fara detine un permis de conducere este legal?!
Sau a cumparat masina si doar s-a uitat la ea din afara, necirculand deloc ?!

Este adevarat ca exista o sansa ca aceste fapte sa fie considerate contraventie si nu infractiune,....in Cipru! Dar nu stim asta.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Quartila, utilizator
multumesc tuturor celor care au bunavoit sa raspunda la ceea ce nu stiam. fiindu-mi frica mai mult de ceea ce urma am fost si mi-am anulat cererea de schimbare a permisului avand norocul caa abea o zi trecuse de la data prezentarii, am primit inapoi permisul fals dupa care l-am facut disparut pt totdeauna + vandut masina, caci voiam de mult s-o dau(taxe mari la motor de 20.). am inceput scoala de soferi iar peste putin timp voi intra in posesia mult doritului permis cipriot european. multumesc again si succes tuturor.!
Chiar daca v-ati retras permisul fals la timp cererea de preschimbare a permisului romanesc probabil a ramas in sistemul cipriot. Iar cand veti da examenul ptr obtinerea permisului este posibil sa fie gasita solicitarea de preschimbare a pc romanesc. Am spus ca este posibil si nu ca asa se va si intampla.
Luați-vă permis legal și gata.
E bine ca ati scăpat.

Dar amenzi nu ați luat niciodată?

Alte discuții în legătură

Permis anulat aadrian74 aadrian74 buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere preschimbat sergiuconstantin sergiuconstantin Buna seara,am din nou cateva intrebari care ma bantuie:D...fac un mic rezumat,dupa intreb......in 1999 am luat permisul cat.b,inainte de a expira(10 ani ... (vezi toată discuția)