avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate concesiune
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

concesiune

Buna ziaVa rog sa imi spuneti daca pot concesionade la primarie, terenul din fata blocului fara ai schimba destinatia,doar ca doresc sa nu se mai intre cu animale sa nu mai distruga florile pe care le-am pus din bani personali,teren de care ma ingrijesc singura de 10 ani si nimeni nu a contribuit cu nimic ..
multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 01:48, 20 Iulie 2016
Sub aspectul concesionarii trebuie precizat faptul ca se pot concesiona doar acele bunuri care fac parte din domeniul privat al statului.
Domeniul public al municipiului este alcatuit din bunurile prevazute expres de lege, dar si din bunuri de uz-interes public, declarate prin hotarari ale Consiliului local-in masura in care nu sunt de interes public national sau judetean.

Dreptul de proprietate publica apartine statului sau unitatilor administrativ teritoriale asupra bunurilor care, potrivit legii sau prin natura lor, sunt de uz sau de interes public. Fata de acestea ,statul - sau unitatile administrativ teritoriale - exercita posesia, folosinta si dispozitia, in limitele si in conditiile legii.

Bunurile din domeniul public sunt:

• inalienabile - nu pot fi instrainate decat in conditiile legii

• insesizabile - nu pot fi supuse executarii silite si asupra lor nu se pot constitui garantii reale

• imprescriptibile - nu pot fi dobandite de alte persoane prin uzucapiune sau prin efectul posesiei de buna credinta.

In consecinta interesati~va de situatia juridica a terenului apoi treceti la procurarea documetelor necesare concesionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)