avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Delegare de atributii functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Delegare de atributii functionar public

Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie angajat intr-o institutie poate fi obligat in baza unei dispozitii a conducatorului unitatii sa inlocuiasca un functionar public de conducere(director) pe perioada in care acesta nu se afla in unitate si deci sa-i preia atributiile de servici (care nu i s-au adus la cunostiinta functionarului public de executie), sa semneze in locul acestuia contracte si alte acte , angajand alaturi de ordonatorul de credite banul public.Mentionez ca in unitate mai exista alti functionari publici de conducere care ar putea prelua aceasta sarcina.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 25 Iulie 2016
@ emiliabianca

Intr-adevar, in cazul dvs este vorba numai despre o delegare de atributii .. altfel spus, cumul de functii fara renumerare.
Buna ziua , revin cu problema mea care ma frustreaza tare si va intreb daca in cazul meu este cumul de functii fara remunerare(functie de conducere cu functie de executie) , oare legea nu interzice cumulul de functii in cazul functionarilor publici . Totodata am mai citit ca "nimeni nu poate fi fi obligat sa preia atributii care nu sunt specifice functiei in care a fost numit si ca functionarul public numit intr-o functie de executie nu poate fi obligat sa preia atributii specifice unei functii de conducere".V-as ruga daca poate cineva sa-mi raspunda daca este vreo baza legala la cele afirmate sau problema este doar morala.Va multumesc mult
Vedeti daca va lamureste aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie delegare de atributii dirina2 dirina2 Buna ziua, Seful serviciului in care lucrez a fost in concediu medical timp de doua luni si in aceasta perioada am fost numita de conducerea unitatii, in ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii ale unei functii publice de conducere de sef birou irina1980 irina1980 Buna ziua, sunt fc public la primarie si va rog din suflet sa ma ajutati ca nu mai stiu ce se poate si ce nu se poate. Incepand cu 1 ian 2009 am fost numita ... (vezi toată discuția)
Sporul functionarului public pentru indeplinirea atributiilor unei alte functii symsimone symsimone Va rog ajutati-ma!!!! Am o problema la care am incercat sa gasesc singura un raspuns insa nu am reusit, asa ca am sa inecrc la voi, in speranta ca ma ... (vezi toată discuția)