avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia datoriilor catre o firma telecom - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia datoriilor catre o firma telecom - cesionate catre alta firma dupa doi ani, isi continua termenul de prescriere si dupa cesionare ?

Buna ziua,

Am sa incerc sa fiu cat mai explicit in privinta intrebariilor:

1) O datorie veche de doi ani catre o firma de telecomunicatii, a fost recent cesionata / vanduta catre o firma de colectari debite, termenul de prescriptie extinctiva al datoriei continua si dupa cesionarea facturii, sau incepe un alt termen de prescriptie extinctiva de 3 ani dupa cesionare ?

2) Noua agentie de colectare debite care a preluat datoria telecom, are voie conform legii sa adauge alte penalitati / comisioane / intarzieri , in afara de suma fixa cesionata ?

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:33, 21 Iulie 2016
Cesiunea nu întrerupe prescripția, iar penalitățile se adaugă cf contractului pt ca termenii rămân aceeași.
Nu au titlu executoriu asa ca va trebui sa va acționeze în judecata.
Pot adauga penalitati de intarziere si alte taxe de reziliere, conform contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)