Buna ziua . Inca odata am nevoie de ajutorul dumneavoastra . M-am pensionat , iar adeverinta pe care am primit-o de la angajator , companie de stat , contine doar salriul de incadrare si sporul de vechime . Ori eu am avut mult mai multe sporuri ( de tura de noapte , de periculozitate , de fidelitate , de ore lucrate non stop samata si duminica si in sarbatori legale etc. ) dupa care am primit un salriu brut la care mi s-au calculat contributiile . Acum , daca ei imi dau adeverinta doar cu salariul de incadrare este corect ? Am solicitat adeverinta cu salariul brut , dar refuza sa mi-o dea in felul acesta .
Va multumesc .
Solicitati fostului angajator, in scris, eliberarea unei adeverinte cu sporurile acordate si baza legala a acordarii acestora.
In termen de maxim 15 zile de la data solicitarii, fostul angajator are obligatia sa vi-o elibereze.
In caz contrar, sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul in raza careia are sediul social acel angajator.
Refuzul angajatorului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.