avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta

Buna ziua . Inca odata am nevoie de ajutorul dumneavoastra . M-am pensionat , iar adeverinta pe care am primit-o de la angajator , companie de stat , contine doar salriul de incadrare si sporul de vechime . Ori eu am avut mult mai multe sporuri ( de tura de noapte , de periculozitate , de fidelitate , de ore lucrate non stop samata si duminica si in sarbatori legale etc. ) dupa care am primit un salriu brut la care mi s-au calculat contributiile . Acum , daca ei imi dau adeverinta doar cu salariul de incadrare este corect ? Am solicitat adeverinta cu salariul brut , dar refuza sa mi-o dea in felul acesta .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 20 Iulie 2016
Solicitati fostului angajator, in scris, eliberarea unei adeverinte cu sporurile acordate si baza legala a acordarii acestora.

In termen de maxim 15 zile de la data solicitarii, fostul angajator are obligatia sa vi-o elibereze.
In caz contrar, sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul in raza careia are sediul social acel angajator.

Refuzul angajatorului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia si de unde o primeste un emigrant in germania? gromaneco gromaneco Buna ziua, Am emigrat in Germania in luna august 2008, pana in luna mai a aceluiasi an lucrand la o singura firma (Romtelecom) incepand cu noiembrie 1988. ... (vezi toată discuția)
Timp legal eliberare adeverinta roion roion Am solicitat de la un angajator la care am lucrat o adeverinta cu sporurile avute(conducere,lucru peste program,spor de noapte,etc) si in 4(patru) luni nu am ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile. romeo bratu romeo bratu Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de ... (vezi toată discuția)