avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am mers la urgenta in timpul orelor de program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am mers la urgenta in timpul orelor de program

Buna ziua. Mi s-a facut rau in jurul orei 15(program pana la 16), am mers la farmacie si pe drum mi s-a facut rau. Un baiat m-a ajutat pana a venit sotul cu masina, am mers pana in fata biroului, a mers el inauntru cerand apa si zahar, insa niciunul dintre sefii mei nu au iesit sa vada cum imi este. Am mers la spital, la urgenta cu spasmofilie pe baza de stres si suprasolicitare. Am luat concediu medical pe codul aferent. Sefa a inceput sa se scuze ca nu m-a suprasolicitat insa stie ca nu e asa insa nu vrea sa recunosca. Precizez ca lucram 3 productiv si unul care inregistreaza actele facute de noi iar alti trei din familie sunt pe statul de plata dar nu lucreaza. In aceste conditii, o colega era in concediu iar in nacesta perioada este mult mai mult de lucru decat deobicei. Vreau sa incetetz contractul de munca prin acordul partilor fara preaviz, din motive medicale. Sefa este disperata ca stie ca totul s-a intamplat in timpul orelor de program si o pot reclama, insa nu vreau sa raspund la raul si la comportamentul ei urat tot cu rau, ci doar vreau sa plec cu data de august fara a mai sta o zi deoarece si luna august este o luna foarte aglomerata si colegul care intregistreaza actele facute de noi pleaca. Ce pot face sa ma apar, deoarece ni s-a pus in vedere de cand ne=am angajat sa ii spunem ca plecam cel putin cu 2-3 luni inainte ca sa aiba timp sa gaseasca si sa formeze un alt om.Precizez ca este foarte abila in vorba incarcand mereu sa te scoata vinovat, dar si ea face greseli.Va multumesc anticipat! Culmea este ca deja i-a spus sotului ca daca vreau sa plec sa ii zic iar eu nici nu ma gandisem la acest aspect.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2016
cristta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 20 Iulie 2016
Puteti depune acum cererea de incetare a c.i.m. cu acordul partilor, data incetarii c.i.m. fiind o data dupa terminarea concediului medical .

Codul Muncii nu limiteaza la un anumit termen depunerea unei astfel de cereri.

Ma poate obliga la preaviz chiar daca starea sanatatii nu imi permite conform certificatului medical, recomandu-mi-se repaus si inlaturarea stresului? Eu pot actiona cumva impotriva ei cu documentele care atesta sa am fost la urgenta in timpul programului?
In situatia unei incetari a c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului ioana5050 ioana5050 Buna seara! Sunt angajata la un magazin de haine. Lucrez acolo de o luna un pic, am contract pe 3 luni si totodata am stipulat ca trebuie sa respect termenul ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa incetarea concediului de crestere a copilului kardia kardia Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea probl.La anu in luna august mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)