avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare in judecata

Buna ziua. Nu stiu cum si in ce ordine ma pot adresa unei instante. Problema este urmatoare : am un contract cu ANL ptr construirea unei locuinte,contract conform legislatiei in vigoare. Acest contract din 2005 nu este finalizat nici acum din cauza ANL care este mandatar si eu beneficiar. Locuinta este la rosu cum se spune si din suma imprumutata de la banca prin credit imobiliar,ANL-ul a platit constructorului 95% din valoarea contractului de construire iar in realitate constructia este de aproximativ 60%,fiind decontate multe lucrari nerealizate. Majoritatea beneficiarilor cartierului sunt in situatii asemanatoare si fiecare s-a adresat instantei sub diferite forme dar in general fara succes. Locuinta contractata de mine trebuia sa fie gata in anul 2008 si predata la cheie.
Eu pot sa ma adresez instantei acum ,existand precedent-adica hotararii date ale instantelor de judecata,pentru lipsa de folosinta pentru 3 ani in urma,adica din 2013 pana la zi. Dar in acelasi timp vreau sa ma adresez instantei si pentru constatarea situatiei reale a constructiei si recuperarea platilor decontate ilegal.
Deci intrebarea este urmatoarea: Pot sa deschid in justitie 2 actiuni diferite impotriva ANL respectiv una pentru lipsa de folosinta cauzata de nerealizarea contractului de construire ,unde exista precedente si sanse reale de decizie favorabila si alta pentru constatarea lipsurilor si stabilirea modului de rezolvare/finalizare a contractului semnat.
Deci partea reclamata poate fi reclamata in doua actiuni distincte sau nu este juridic .Actiunea cu lipsa de folosinta este clara si posibil cu castig de cauza. Cealalta,din experienta practica a altor beneficiari asemanatori,este poate da poate nu,este greu de dat in judecata ANL-ul. Daca s-ar uni cele 2 actiuni la fel sansele ar fii minime.Daca as putea face cele 2 actiuni diferite in ce ordine si la ce interval de timp.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 23:43, 23 Iulie 2016
puteti face aceeasi cerere de chemare in judecata cu doua cereri principale. Puteti introduce doua cereri de chemare de judecata, Efectul ar fi același, Judecata impreuna nu inseamna neaparat ca aveti sanse mai putine ( instanta, vazand situatia descrisa in ansamblu, ar putea aprecia mai usor actiunea privind lipsa de folosinta) Insa daca vreti sigur sa nu fie reunite, trebuie ca prima actiune sa fie ajunsa in cale de atac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Marian Bucur, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica la cerere gyandy gyandy Buna ziua. Am urmatoarea situatie in care nu stiu cum sa procedez juridic in fata instantei. Am contractat cu ANL,in 2005, constructia unei locuinte conform ... (vezi toată discuția)
Recuperare de cheltuieli cu granituirea hot_oliviu hot_oliviu Am o locuinta care se construieste intr-un cartier ANL. Am construit un gard imprejmuitor si ANL in calitate de manager a avizat si decontat in mod abuziv si ... (vezi toată discuția)
Am depus doua dosare pentru obtinerea de locuinta din fondt locativ de stat, unu pentru caz social, doi pentru anl program tineri. Daniel_1986 Daniel_1986 1. Exista model cerere de chemare in judecata impotriva Primariei pentru obligatii de a face? 2.Ar fi sanse de castig in instanta pentru ca primaria sa-mi ... (vezi toată discuția)