Are, cititi mai cu atentie ca prietenul pe care il ajut e obligat de o curte de apel din Italia la internarea nevoluntara in baza legii romanesti vechi, adica art. 113 din VCP de exemplu
www.avocatnet.ro/content/for...
Principiul neretroactivitatii legii prevede ca aplicabila e legea penala mai favorabila, ceea ce inseamna ca e aplicabila cea noua doar daca e mai favorabila
Tehnic retroactiv inseamna aplicarea pe cazurile dinaintea legii ceea ce inseamna ca daca legea penala veche e mai favorabila e aplicabila in prezent, si intr-adevar fac uz de DECIZIA nr.486 din 2 decembrie 1997
[ link extern ]
V-am intrebat unde se introduce recursul dupa VCPP nu daca mai e aplibabila legea. Multumesc
Am sa-l sfatuiesc sa-l introduca la aceeasi instanta ca n-am alta informatie despre aceasta...
P.S. Eu am un proces civil in litigii de munca din 2011 nesolutionat pana azi. Am introdus peste 30 de cereri de recuzare si stramutare pentru incalcarea flagrant a regimului de celeritate de 10 zile intre termene, si chiar au existat atatea termene la care instanta n-a facut nimic. Tegiverseaza...
Procesele cu probleme dureaza foarte mult in concluzie