avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariile compensatorii se pierd dak in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariile compensatorii se pierd dak in timpul preavizului iti gasesti un nou loc de munca

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. In cazul unei disponibilizari in urma careea se acorda salarii compensatorii (2 :))), dak iti gasesti de lucru in timpul preavizului si te angajezi cu contract de munca, pierzi aceste salarii compensatorii? dak da, care este situatia in care poti beneficia totusi de acestea? Sa amani angajarea cu o anumita perioada? care ar fi aceasta? Poate pare o intrebare stupida...dar intro tara stupida...iertat sa-mi fie...dar trebuie sa profiti de orice! multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: micaelamicaela , utilizator 22:10, 19 August 2009
1. In perioada de preaviz sunteti sub contract cu angajatorul. daca lipsiti nemotivat va concediaza pe motive disciplinare si pirdeti salariile compensatorii.
2. Vorbiti cu noul angajator sa mai astepte pana se termina preavizul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
trebuie sa amani angajarea pana la sfarsitul perioadei de preaviz.
sau sa inchei un contract cu noul angajator ptr timp partial de lucru (ex. 2 ore/zi, sau 4 ore/zi) pe care il vei transforma, la sfarsitul perioadei de preaviz, cand ai incheiat socotelile cu fostul angajator, in CIM cu norma intreaga.
ai grija sa te intelegi cu noul angajator, daca se poate, sa mergi la serviciu dupa ce iti termini cele 4 ore/zi la fostul angajator.
spun asta ptr ca, pe perioada preavizului ai obligatia de a te prezenta la serviciu 4 ore/zi

daca nu se poate..... atunci asteapta sfarsitul perioadei de preaviz
micaelamicaela a scris:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. In cazul unei disponibilizari in urma careea se acorda salarii compensatorii (2 :))), dak iti gasesti de lucru in timpul preavizului si te angajezi cu contract de munca, pierzi aceste salarii compensatorii? dak da, care este situatia in care poti beneficia totusi de acestea? Sa amani angajarea cu o anumita perioada? care ar fi aceasta? Poate pare o intrebare stupida...dar intro tara stupida...iertat sa-mi fie...dar trebuie sa profiti de orice! multumesc anticipat!!!

Pe perioada preavvizului care este de 20 zile lucratoare,puteti sa lucrati 4 ore/zi.
Daca negociati cu patronul sa veniti 8 ore la serviciu, jumatate din preaviz, atunci cred ca se poate.
Daca judecam logic, in perioada de preaviz, CCMUN chiar prevede ca salariatul trebuie sa isi caute alt loc de munca. De ce ar afecta dreptul de a primi 2 salarii compensatorii, daca acest drept se naste tocmai fiindca e concediata?
Dar am discutat cu angajatorul care mi-a dat preavizul si mi-a spus ca nu trebuie sa vin deloc la lucru. chiar am insistat pe marginea acestui subiect stiind ca trebuie sa fii macar 4 ore/zi sau jumatate din perioada prezenta la locul de munca fiind ink sub contract. mi-a spus ca asa au decis ptr toti disponibilizatii "intru ajutorul acestora"...vezi Doamne sa beneficiem de mai mult timp ptr gasirea unui loc de munca. Am semnat actele dar nu este nimic specificat in acest sens (dar legea e clara :)), oare sa fie vreo "manarie" ptr a nu beneficia de amaratele alea de salarii compensatorii??? si inca ceva...eu ma refeream la angajarea imediat urmatoare incheierii perioadei de preaviz. scz, dak nu am fost ffff clara! multumesc anticipat!!! va doresc tuturor o seara placuta!!!
Puteti sta linistita , daca contractul de munca s-a inchis cu art 65 (1), dreptul la cele 2 salarii compensatorii nu va este afectat de angajarea in alta parte, indiferent de data la care incepeti acest nou contract.

Alte discuții în legătură

Drepturi in perioada preavizului de 20 zile gab2006 gab2006 In preavizul de 20 zile acordat pentru desfacerea CIM cu art 65 alin 1 mi se specifica urmatoarele: Art.3 Cu exceptia situatiei prevazute la art.4 din ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare mihaelaak mihaelaak Buna ziua, In urma cu o saptamana am fost disponibilizata, iar acest lucru mi s-a adus la cunostina cu 2 zile inainte de a intra in previz. Compania nu are ... (vezi toată discuția)