avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactionare actiuni de catre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactionare actiuni de catre mostenitori

In perioada cand se faceau prescrierile cupoanelor nominative de privatizare am depus aceste cupoane in numele parintilor mei si al bunicului meu aceste cupoane la o firma pe actiuni dintr-un alt judet Am dovada depunerii in original.. De atunci parintii mei si bunicul au murit dar nimeni , niciodata nu le-a trimis o scrisoare sau un certificat de actionar , ceva care sa ateste ca se afla in evidenta lor ca actionari.
Zilele trecute , pe adresa parintilor mei a sosit cate o scrisoare de la o frima de brokeraj care doreste sa le cumpere actiunile.
Ma intreb cum pot tranzactiona aceste actiuni daca nu am nici un certificar de actionar si nici nu am trecut in documentele de succesiune facute la notariat nu am mentionat aceasta mostenire. Mentionez ca suntem trei frati si am facut succesiunea dupa fiecare din parinti la decesul lor.
Va multumesc anticipat pentru o eventuala clarificare.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Hriscu , utilizator 12:13, 26 Iulie 2016
Fara succesiune nu se poate. ca sa vedeti soarta acelor actiuni trebuie sa vedeti Registrul general al actionarilor la societatea respectiva.
Precizez ca avem succesiunea facuta dupa fiecare din parinti dar nu s-a mentionat nimic despre aceste actiuni in certificatele de mostenitor.
Pentru ca nu i ati spus notarului. Trebuie sa faceti supliment la certificat si sa vedeti in functie de registrul actionarilor de la societate, adica sa cereti un extras din acel registru cu numarul de actiuni detinute de parinti. Cu acesta mergeti si suplimentati certificatul de mostenitor la notarul care a eliberat primul certificat de mostenitor.
Da, va multumesc . Mi-am imaginat ca asta trebuie facut , dar nu am avut ce trece in certificatul de mostenitor pentru ca nu aveam acele certificate de actionar.
Va multumesc pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)
Certificat actionar Mirela Montali Mirela Montali Buna seara. Parintii mei detin 2 certificate de actionar OIL TERMINAL. Tatal meu a decedat( 1999,)iar mama mea ,in urma succesiuni (2003),a devenit mostenitor. ... (vezi toată discuția)
Actiuni mostenite luxor93 luxor93 Buna ziua Va rog sa imi spuneti si mie daca pot valorifica 25 de actiuni mostenite de la bunicii mei. Mentionez ca suma investita in aceste actiuni in anul ... (vezi toată discuția)