Buna ziua,
In urma divortului, fosta sotie a trebuit sa revina la numele purtat anterior casatoriei. Intrucat nu si-a schimbat numele, am depus o hartie la politie, care mi-a raspuns ca nu intra in competenta lor si sa ma adresez la Evidenta populatiei. Am intrebat la Evidenta populatiei si mi s-a raspuns ca ei nu pot merge acasa sa ii spuna fostei sotii ca trebuie sa isi schimbe numele, ca ei primesc hotararea instantei de schimbare a numelui, iar cand va veni sa isi schimbe buletinul, atunci il va schimba, ca ei nu pot face nimic mai mult. Mentionez ca fosta sotie are buletinul valabil inca 8 ani.
Intrebarea mea este cum se poate pune in aplicare decizia definitive a instantei de schimbare a numelui. Am inteles ca termenul de schimbare a numelui este de 15 zile.
Da. Evidenta persoanelor are dreptate. Fac mentiunile operative dar nu va poate obliga nimeni sotia sa vina la pozat. Eventual va primi o amenda, dar...traim intr-o tara libera. Dvs. puteti sa depuneti o cerere la politie cum ca sotia nu si-a schimbat numele in acte si eventual domiciliul iar politistul de la ordine publica sa se prezinte la usa exsotiei dvs. pentru a o instiinta ca trebuie sa isi schimbe actul de identitate.