avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume dupa divort

Buna ziua,
In urma divortului, fosta sotie a trebuit sa revina la numele purtat anterior casatoriei. Intrucat nu si-a schimbat numele, am depus o hartie la politie, care mi-a raspuns ca nu intra in competenta lor si sa ma adresez la Evidenta populatiei. Am intrebat la Evidenta populatiei si mi s-a raspuns ca ei nu pot merge acasa sa ii spuna fostei sotii ca trebuie sa isi schimbe numele, ca ei primesc hotararea instantei de schimbare a numelui, iar cand va veni sa isi schimbe buletinul, atunci il va schimba, ca ei nu pot face nimic mai mult. Mentionez ca fosta sotie are buletinul valabil inca 8 ani.
Intrebarea mea este cum se poate pune in aplicare decizia definitive a instantei de schimbare a numelui. Am inteles ca termenul de schimbare a numelui este de 15 zile.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:04, 25 Iulie 2016
Da. Evidenta persoanelor are dreptate. Fac mentiunile operative dar nu va poate obliga nimeni sotia sa vina la pozat. Eventual va primi o amenda, dar...traim intr-o tara libera. Dvs. puteti sa depuneti o cerere la politie cum ca sotia nu si-a schimbat numele in acte si eventual domiciliul iar politistul de la ordine publica sa se prezinte la usa exsotiei dvs. pentru a o instiinta ca trebuie sa isi schimbe actul de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelui dupa pronuntarea divortului adqika adqika Buna ziua, S-a pronuntat divortul in urma cu mai mult de 30 de zile. Prin hotararea de divort, sotii au convenit ca fosta sotie sa revina la numele avut ... (vezi toată discuția)
Neschimbarea cartii de identitate dupa divort marin2014 marin2014 Buna ziua Va rog sa imi dati un sfat cum sa procedez in urmatoarea problema. Anul trecut am divortat fara partaj, fosta sotie avand obligatia prin sentinta ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie ale fostului proprietar venite la adresa mea florin.claudiu florin.claudiu Buna ziua , in ultimul an au ajuns la domiciliu meu cateva amenzi de circulatie ale fostului proprietar , acesta nu mai locuieste la adresa din 2010 si nici nu ... (vezi toată discuția)