avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita 1/3 dintr-un imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita 1/3 dintr-un imobil

Buna ziua,
Am contract un credit in 2010 pe care nu l-am mai achita,am fost executata silit ptr suma de 21000 ce include penalizaro+dobanda.In momentul de fata am poprire pe salariu dar executorul doreste aa imi execute si 1/3 dintr-un imobil dobandit prin donatie de la unchiul meu,actul notarial este cu drept de uzufruct ,atat eu cat si surorile mele nu putem sa il vindem atata timp cat unchiul este in viata iar dupa poate fii vandut doar cu acceptul tuturor partilor.In aceasta situatie pot fii executata silit ptr acea 1/3 parte din imobil?poate fii vandut ai unchiul meu evacuat?
Multumeac
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:32, 29 Iulie 2016
da, cred. Numai ca in cazul nostru, putin probabil, existand si dreptul de uzufruct.
Shopamerica a scris:

Si credeți că ar vrea cineva să-și adjudece doar o cotă de 1/3 din imobil? Credeți că va participa cineva la licitație și să se efectueze executarea silită?

Nu numai ca participa, dar sunt si mari sanse sa se intample asa ceva.
Ipoteza este cea in care cota de 1/3 ajunge sa fie adjudecata pe doi lei, de un anumit gende persoane, si atunci te trezesti cu un cui a lu'Pepelea in casa, proprietar cu acte in regula. Mai departe, fie ti se muta adjudecatarul acolo, in imobil (cu toate nemurile lui), fie imobilul trebuie scos la vanzare (caz in care diferenta intre pretul obtinut prin vanzare si pretul platit la adjudecare, este profit pentru investitor).
(cele expuse, desigur, si-ar produce efecte dupa incetarea dreptului de uzufruct al unchiului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Contract de dezmembrare si donatie ...atacabil? andre85 andre85 SPETA: contract de dezmembrare si donatie incheiat intre 1. 'A' si satia 'B' in calitate de copartajanti si donatari, si: 2.X (fiica lui A si B ) in ... (vezi toată discuția)
Reziliere donatie cu sarcini tefelica tefelica Buna ziua. As dori sa primesc si eu cateva sfaturi din partea dvs referitoare la un contract de donatie cu sarcini. Socrii mei au incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)