avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta dupa 6 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta dupa 6 luni

Am primit prin posta amenda rovinieta care a depasit 6 luni de zile, multi au spus ca dupa 90 de zile nu esti obligat sa platesi.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:17, 26 Iulie 2016
verificați termenul conform ORDONANȚEI nr. 2/2001 - privind regimul juridic al contraventiilor care prevede:
Articolul 13
(1)Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Regimul juridic al contraventiilor este reglementat de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, care stabileste ca principalele sanctiuni contraventionale sunt avertismentul, amenda si prestarea unei activitati in folosul comunitatii.
In cazul PV contraventie exista 2 termene distincte
In ceea ce priveste amenzile contraventionale, autoritatile au la dispozitie 6 luni – de la savarsirea faptei – pentru a le aplica.
Conform OG nr. 2/2001,
„executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii sanctiunii”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr epremail epremail Buna ziua, As avea rugamintea sa ma sfatuiasca cineva in urmatoarea problema: Uitand ca mi-a expirat rovinieta, pe care dealtfel am avut-o platita ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta liviusergiu liviusergiu buna seara.pe data de 21.08 am fost fotografiat de camera mobila a CNADNR ,pentru rovinieta,iar procesul de contatare a contraventiei a fost intocmit pe ... (vezi toată discuția)